Sporočamo žalostno vest, da je v 78. letu starosti umrl Peter Podobnik, prvi predsednik Rokometnega kluba SVIŠ.

V času združitve rokometnih klubov Stične, Višnje Gore in Šentvida pri Stični je bil direktor Šolskega centra Ivančna Gorica, katerega športna dvorana je postala domovanje novoustanovljenega Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica. Tako ne preseneča, da je bil na Ustanovnem občnem zboru, 14. 4. 1990, izvoljen za prvega predsednika kluba. Z rokometom je bil tesno povezan že v mladosti. V rojstni Stični je v tamkajšnjem rokometnem klubu opravljal različne naloge, še zlasti se ga spominjamo kot zapisnikarja. Kmalu po ustanovitvi oziroma združitvi klubov je zamenjal delovno okolje in je mesto predsednika Rokometnega kluba SVIŠ, 28. 2. 1991, prepustil.

Peter je bil rojen v  učiteljski družini v Stični, leta 1943. Njegov oče je bil v prostorih samostana šolski hišnik. Učitelja sta bila njegov starejši brat Janez in mlajša sestra Jožefa. Tudi Peter se je izšolal za učitelja, poučeval je geografijo in zgodovino.

Na domače prvenstvene tekme članske ekipe se je pogosto vračal, še posebno po upokojitvi, ko si je tekme redno ogledoval in je z veseljem zaploskal uspehom novih domačih generacij.

Med zvestimi navijači bo na tribuni nastala vrzel. Pogrešali bomo njegovo prisotnost.

Njegovim najbližjim v imenu kluba in svojim imenu izrekam iskrene sožalje.

Marjan Potokar

(Skupno 480 obiskov, današnjih obiskov 1)