Ivanški rokometaši tudi po dolgi prekinitvi nadaljujejo s popolnim točkovnim izkupičkom. Na včerajšnji tekmi proti zasedbi ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak so vpisali še tretjo zmago v letošnji sezoni 1. B državne rokometne lige.

Srečanje se je začelo z minuto molka za prezgodaj umrlim nekdanjim slovenskim reprezentantom, Tomažem Čatrom. S sredine igrišča so prvi krenili domači igralci in z zadetkom Marka Marojeviča povedli z 1-0. Gostje so hitro izenačili, toda Denis Zavodnik je znova priigral zadetek prednosti (2-1). V 6. minuti srečanja je Škofljica izid izenačila (2-2), nato pa v obrambi hitro ostala brez Žige Regnerja, ki je dobil neposredni rdeči karton zaradi grobega prekrška nad Maticem Koširjem. Marojevič in Zavodnik sta nato zadela vsak po enkrat in prvič na tekmi je prednost narasla na +2 (4-2). Tudi gostje so dosegli dva zadetka in izid je bil v 11. minuti ponovno izenačen (4-4). Deset minut kasneje je Timotej Knez prvič na tekmi domačo ekipo povedel v vodstvo s +3 (8-5), Aljaž Kutnar pa je z zadetkom, pri izidu 10-6, v 24. minuti gostujočega trenerja prisilil v prvo minuto odmora. Minuto kasneje je po novem zadetku Kutnarja prednost ivanške zasedbe še narasla (11-6), toda ekipa Škofljice se je hitro zbrala in znižala izid (11-8). Sledila je igra gol za gol, nato pa je Domen Košir zadel za 13-9, vendar so si gostje tik pred iztekom polčasa priborili strel s sedmih metrov, ki so ga uspešno realizirali. Tako sta ekipi v slačilnico odšli z izidom 13-10.

V drugem delu so prvi zadeli gostje in znižali izid na 13-11. Matic Košir in Pirnat sta poskrbela za novo prednost s +3 (15-12), vendar je bila Škofljica v 35. minuti uspešna dvakrat zapored in se približala le na zadetek zaostanka (15-14). Po še petem uspešno izvedenem strelu Škofljice s črte sedmih metrov je bila prednost SVIŠ-a znova minimalna (16-15). Sledil je zadetek izkušenega Saška (17-15), nato pa se je pri novem strelu s sedmih metrov z obrambo izkazal Jernej Mlakar. Matic Košir je v napadu po lepi akciji povišal prednost na 18-15. Sledile so minute Nika Pirnata, ki se je poleg garaškega dela v obrambi, izkazal tudi kot krožni napadalec na črti šestih metrov. Od 40. do 43. minute je bil uspešen kar trikrat in ivančani so lažje zadihali (22-16). V 45. minuti je Pirnat dobil še tretjo dvo-minutno izključitev in bil primoran predčasno zapustiti igrišče. Toda v vratih se je zopet izkazal Mlakar, ki je ubranil še drugi strel iz sedmih metrov in pri tem dobil neprijeten strel v glavo. Med vratnicama ga je zato zamenjal Luka Komar in upravičil svojo vlogo. Dobrih 10 minut pred koncem srečanja je Matic Košir dvakrat povečal prednost na +7 (23-16, 24-17), ki se je nato do konca srečanja gibala med štirimi in sedmimi zadetki prednosti. Končni izid srečanja je v 59. minuti iz strela s sedmih metrov postavil Amadej Jerlah (28-23).

Najboljši strelec domače zasedbe je bil Matic Košir s šestimi zadetki, štiri zadetke je prispeval Nik Pirnat, ki je na kratko pokomentiral tretjo zaporedno zmago: Odigrali smo dobro tekmo, glede na to, da smo imeli verjetno najdaljši premor v naših karierah. V prvem polčasu se nam je pred koncem zgodil manjši padec, preostanek tekme pa smo se zbrali v obrambi in tam tudi dobili tekmo, medtem, ko smo v napadu izkoristili svoje priložnosti. Pozdravil bi tudi vse navijače, ki so nas spremljali od doma.”

Trener Aleksander Polak je bil po tekmi upravičeno ponosen na svoje varovance, ki so vsi po vrsti izkoristili ponujeno priložnost. Veseli uspešen povratek Matevža Tekavčiča po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe in vse več minut, ki jih ivanški strateg namenja našim mladim, doma vzgojenim igralcem. Slednji so mu tako pripravili najlepše rojstnodnevno darilo. Čestitke tako trenerju kot igralcem!

RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 28-23 (13-10)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, brez gledalcev, sodnika Košir Boris in Gregorc Franci.

SVIŠ Ivančna Gorica: Komar, Mlakar, Podržaj, Tekavec 2, Knez 2, Zavodnik 3, Tekavčič, Kutnar 2, Pirnat 4, Marojevič 3 (1), Sašek 2, Bregar, Jerlah 3 (1), Zaletelj, Košir Matic 6, Košir Domen 1; Trener: Polak Aleksander.

Škofljica: Hvala Stojanovič 1, Lipužič, Dolinšek Kogoj 2, Podmenik 1, Regner, Gliha 1, Kljun 6, Rot Juš 1, Vidmar 1, Pangerc 1, Majzelj 1, Krese 6 (5), Bandalo Magrič, Etling 1, Puc 1, Rot Jon; Trener: Obajdin Parfant Sebastjan.

Sedemmetrovke: SVIŠ 2 (2), Škofljica 7 (5)

Izključitve: SVIŠ 14 min, Škofljica 8 min / RK: Regner (6′), Pirnat (45′) – 3 x 2 min

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)