Včerajšnje gostovanje ivanške zasedbe v Sevnici pri tamkajšnji ekipi, je prineslo novo zmago, do katere so varovanci Aleksandra Polaka prišli šele v zaključku srečanja.

Že pred samo tekmo je bilo jasno, da ekipi ne bo mogel pomagati Timotej Knez, ki si je na zadnjem treningu poškodoval gleženj. Uvodni zadetek je sicer pripadel SVIŠ-u (0-1), toda domačini so hitro izenačili in nato povedli z 2-1. Še drugič zapored je bil uspešen Matic Košir, ki je poskrbel za novo izenačenje (2-2), nato pa je Sevnica prevzela pobudo in ves čas narekovala ritem tekme (4-2, 5-4, 7-6). Po dveh izključitvah v vrsti rumenih igralcev so v 14. minuti domačini prvič na tekmi vodili s +3 (9-6) in v 16. minuti že z 10-6. Osem minutni strelski mrk je prekinil Sašek in znižal na 10-7. Sledile so minute, ko se SVIŠ zaradi napak in nezbranosti nikakor ni mogel približati Sevničanom. V 28. minuti je po zadetku Zavodnika (12-10) že kazalo, da bodo naši igralci prišli na minimalni zaostanek, toda tik pred zadnjim piskom sirene so dobili še tretji zadetek na prazna vrata in tako na premor odšli z zaostankom 13-10.

Po odmoru so ivančani zaigrali čvrsteje v obrambi, v napadu pa izkoristili svoje priložnosti. Dvakrat zapored je bil uspešen Zavodnik, za izenačenje pa je v 35. minuti poskrbel Kutnar (13-13). Do prvega vodstva s +2 (13-15) sta ivanško zasedbo popeljala Marojevič in odlični Matic Košir. Sevnica tako v prvih minutah nadaljevanja ni uspela premagati vratarja Jerneja Mlakarja, rumeni pa so naredili delni izid 0-5. V 42. minuti so domači igralci prvič v drugem delu zatresli mrežo in znižali zaostanek (14-15). Sledila je igra gol za gol, prednost ivanške zasedbe pa se je gibala med +1 in +2 (15-16, 16-18, 17-19, 18-19), tudi po zaslugi Mlakarja, ki je zaustavil nekaj nevarnih strelov. Starejši od bratov Košir je v 45. minuti moral z igrišča, zaradi poškodbe nosu, vendar je srečanje kasneje lahko nadaljeval. V 50. minuti je Mrgole poskrbel za novo izenačenje (19-19). Po izključitvi domačega igralca je bil s sedmih metrov uspešen M. Košir in povedel ivančane v vodstvo (19-20). Nato je v 54. minuti s krilnega položaja Zavodnik dosegel lep zadetek (19-21) ter priboril novo izključitev za domačo vrsto. Minuta odmora Sevnici ni pomagala, nov zadetek iz 9-ih metrov pa jim je preprečila vratnica. Domen Košir je tako slabi dve minuti pred koncem srečanja, po lepi ekipni akciji, poskrbel za prednost +3 (19-22). Domači igralci so uspeli znižati, toda Matic Košir je z zadetkom številka 8, povišal vodstvo, Marko Marojevič pa nekaj sekund pred iztekom igralnega časa postavil končni izid 20-24.

Zasluženi, vendar težko pridobljeni točki sta tako odšli na dolenjsko. Strelsko so bili v vrstah SVIŠ-a najbolj razpoloženi Matic Košir (8 zadetkov), Zavodnik (5), Kutnar (4) in Marojevič (3), po enkrat pa so bili uspešni Domen Košir, Jerlah, Sašek in Pirnat. Po popolnem točkovnem izkupičku (4 tekme in 4 zmage) SVIŠ na lestvici skupaj z ekipo Šmartnega zaseda vrh prvenstvene lestvice, kljub tekmi manj (preložena tekma s Črnomljem).

5. krog 1. B državne lige

RK Sevnica : RK SVIŠ Ivančna Gorica 20-24 (13-10)

Sevnica, športna dvorana, brez gledalcev, sodnika Kavalar Brstin in Nahtigal Uroš

Sevnica: Zorič 1, Stegne 1, Koritnik 1, Pinterič, Mrgole 3, Kolman, Kuhar 1, Janev, Mastnak 2, Nunčič 1, Cigler 5, Kozole 5 (2), Blatnik, Kroflič, Kralj; Trener: Plazar Primož.

SVIŠ: Komar, Tekavec, Zavodnik 5, Tekavčič, Mlakar, Kutnar 4, Pirnat 1, Podržaj, Marojevič 3, Sašek 1, Bregar, Jerlah 1, Zaletelj, Košir M. 8 (2), Košir D. 1; Trener: Polak Aleksander.

Sedemmetrovke: Sevnica 2 (2), SVIŠ 2 (2)

Izključitve: Sevnica 10 minut, SVIŠ 8 minut

 

V kolikor ste včerajšnje srečanje zamudili, si ga lahko znova ogledate na spodnji povezavi:

Naslednja tekma rokometaše SVIŠ-a čaka v soboto, 27. marca 2021, ko bodo na domačem igrišču gostili ekipo Mokerca iz Iga. Tudi to tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu preko Facebook profila RK SVIŠ Ivančna Gorica. Lepo vabljeni!

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)