Tik pred začetkom srečanja 6. kroga med SVIŠ-em in Mokercom, je v dvorani potekala manjša slovesnost. Naš klub je namreč v lanskem letu praznoval 60. letnico delovanja, toda zaradi razmer povezanih s COVID-19, obeležitev slednje (še) ni bila izvedljiva. Igralci, trenerji in funkcionarji, ki so bili prisotni na tekmi, so prejeli zaslužene plakete. Klubsko vodstvo je podelilo bronaste, srebrne in zlate plakete odvisno od števila nastopov (igralci) oz. števila let delovanja v klubu.

Nekateri izmed prejemnikov plaket (Nik Pirnat, Klemen Sašek, Denis Zavodnik, Timotej Knez, Robert Tekavec, Matic Košir, Simon Stopar, Aleksander Polak in Gregor Pekolj).

Srečanje ekip z vrha lestvice je obetalo napet in razburljiv dvoboj. Po pričakovanjih smo že od samega začetka videli zelo izenačeno tekmo (1-1, 3-3), nato pa so domači igralci v 8. minuti prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti (5-3). Deset minut kasneje je bil izid znova poravnan (7-7). Nato je nezgrešljivi Zavodnik s svojim tretjim zadetkom poskrbel za novo prednost (8-7), v obrambi pa so igralci v rumenih dresih prejeli kar dve izključitvi. Ekipa iz Iga je po strelu s sedmih metrov izid vnovič izenačila (8-8). V napadu je bil dvakrat zapored uspešen Matic Košir, ki je prednost v 22. minuti povišal na 10-8. Med vratnicama se je izvrstno izkazal Jernej Mlakar, v napadu pa je Domen Košir poskrbel za najvišjo prednost na srečanju (11-8). Ižanci so se nato znova približali (11-9), toda z lepima zadetkoma sta Jerlah in Marojevič poskrbela za vodstvo s +4 (13-9). V vratih sta imela svoj dvoboj Ponikvar in Mlakar, ki sta spravljala v obup igralce nasprotnega moštva. V zadnji minuti so gostje iz Iga znižali na 13-10, nato pa je Klemen Sašek izkušeno, le nekaj sekund pred iztekom polčasa, poskrbel za izid 14-10.

V nadaljevanju srečanja so SVIŠ-evi igralci svojo prednost hitro povišali (15-10), nato pa je sledila nekaj minutna prekinitev zaradi tehničnih težav. Do 40. minute se je rezultat gibal med +4 in +5 (16-11, 17-12, 17-13, 19-14), gostujoči gol pa sta polnila Matic Košir in Simon Vidmar, ki se je v ekipo vrnil po krajši odsotnosti zaradi poškodbe. Sledile so minute gostov, ki so priborjeno prednost domače ekipe hitro začeli topiti in dobrih 13. minut pred koncem prišli le na dva zadetka zaostanka (20-18). V zadnjih 9. minut so ivanški igralci vstopili s prednostjo 23-21. Odlično je Mlakarja v vratih zamenjal Komar, v napadu pa so SVIŠ-evi igralci izvrstno realizirali svoje priložnosti in prišli do neulovljive prednosti. Izjemen projektil za 28. zadetek ivančanov je sprožil Matevž Tekavčič, Denis Zavodnik pa je s svojim sedmim zadetkom postavil piko na i. Zadnji zadetek na tekmi je pripadel gostom, ki so postavili končni izid 29-23.

V domači zasedbi se je med strelce vpisalo kar 11 igralcev, najbolj so izstopali Zavodnik (7), Marojevič (6), Matic Košir (5) in Tekavec (3), Mlakar je zbral 10 obramb, Komar je dodal še 2. Po srečanju smo za kratko izjavo zaprosili Jerneja Mlakarja, ki je pomemben člen SVIŠ-eve zasedbe med vratnicama in se odlično dopolnjuje s svojima kolegoma: “Tekmo smo začeli z dobro obrambo, ki smo jo nadgrajevali v napadu. Spodbujali smo drug drugega in z vso to dobro obrambo sem tudi jaz lahko več branil in posledično smo iz tega dosegali lahke zadetke. V začetku drugega polčasa smo imeli nekaj težav v napadu in obrambi, gostje so se nam približali na dva zadetka, vendar smo stisnili in tekmo varno pripeljali do konca.“

Z novo zmago (peto zaporedno) so Ivančani dokazali, da bodo letos trd oreh za vse ekipe ter resni kandidati za vrh prvenstvene lestvice. Upajmo, da bodo razmere dovoljevale igranje tekem, pa čeprav pred praznimi tribunami. Veseli smo, da vam lahko tekme približamo vsaj na daljavo (v živo preko FB), čeprav nam ti prenosi še vedno delajo nekaj tehničnih preglavic.

6. krog 1. B lige

RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠD Mokerc KIG 29-23 (14-10)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, brez gledalcev, sodnika Colner Dejan in Šebek Luka.

SVIŠ Ivančna Gorica: Komar (2 obrambi), Mlakar (10 obramb), Podržaj, Tekavec 3, Zavodnik 7, Tekavčič 1, Kutnar 1, Pirnat 1, Marojevič 6 (1), Sašek 1, Bregar, Jerlah 1, Zaletelj, Košir Matic 5, Košir Domen 1, Vidmar 2; Trener: Polak Aleksander.

Mokerc: Ponikvar (9 obramb), Kastelic, Pekeč, Pahor 1, Šivec 5, Tanko, Marolt 3, Legen 3, Stopar Simon 1, Štrukelj, Štamcar 1, Pintarič, Dular 2, Redek 2 (1), Tabakovič 5 (2), Mencej; Trener: Vujič Dejan.

Sedemmetrovke: SVIŠ 1 (1), Mokerc 3 (4)

Izključitve: SVIŠ 10 min, Mokerc 4 min

Aprilsko nadaljevanje prvenstva prinaša kar 6 tekem. Najprej se ivanška zasedba podaja na gostovanje v Železnike (3. april), sledi domača tekma z Brežicami (10. april), nato vroče gostovanje v Grosuplju (16. april) in Črnomlju (21. april – prestavljena tekma 3. kroga), za konec rednega dela pa še domača tekma s Krškim (24. april) in gostovanje pri zasedbi Šmartnega (30. april).

 

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)