Članski igralci nadaljujejo svoj zmagovalni niz, kadeti so v današnjih kvalifikacijah za prvo kadetsko ligo v gosteh visoko premagali Maribor (25-34), mladinci pa so več kot uspešen vikend zaključili s pomembno zmago v gosteh, ko so bili boljši od Velenja (25-28).

Članski igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica še naprej ostajajo nepremagani, tokrat so osmo zmago v sezoni vknjižili proti ekipi iz Brežic. Razen začetnega vodstva gostov (0-1), je bila prednost vseskozi na strani igralcev v rumenih dresih. Pri ivančanih je bil najbolj razpoložen Kutnar, ki je v 10. minuti s svojim tretjim zadetkom povišal prednost na 6-3. V naslednjem napadu je Sašek poskrbel za nov zadetek (7-4), nato pa so se gostje preko Marušiča v 17. minuti približali le na zadetek zaostanka (8-7). Knez je nato z dvema zaporednima zadetkoma prednost povišal na +3 (10-7), z goloma bratov Košir pa je slednja še narasla (12-7). Med vratnicama je svojo nalogo odlično opravljal Jernej Mlakar. Do konca prvega dela sta bila uspešna še Marojevič in Vidmar, ki je s svojim drugim zadetkom postavil izid polčasa (15-12).

Tudi v nadaljevanje dvoboja so bolje vstopili domači in z golom Pirnata in Vidmarja znova vodili s + 4 (17-13), toda v 40. minuti so imeli Brežičani le še zadetek zaostanka (17-16). S sedmih metrov je bil nato zanesljiv Marojevič (18-16). Z zadetki Kutnarja, Saška in Kneza ter z obrambami Mlakarja je prednost v 44. minuti postala nekoliko bolj otipljiva (21-16). Dobrih 10 minut pred koncem, so se gostje še zadnjič približali na 3 zadetke (23-20), bližje pa ni šlo več. Priložnost za igro so tako dobili tudi mladinci. Končni izid 30-23, je v 59. minuti postavil Ambrož Bregar.

Po srečanju smo za kratek komentar poprosili krilnega igralca Aljaža Kutnarja, ki je bil skupaj z Marojevičem najboljši strelec SVIŠ-a: »Tekmo smo odlično odprli. Z dobro obrambo in hitrimi protinapadi smo prihajali do lahkih zadetkov. Zaradi naših napak, predvsem v napadu, so se nam gosti na začetku drugega polčasa približali, vendar smo se zbrali in tekmo mirno pripeljali do konca in mislim, da zasluženo zmagali.«

V nadaljevanju prvenstva ivanške rokometaše čakajo še tri srečanja. Najprej se v petek (30. 4. 2021 ob 20.30 uri) odpravljajo na lokalni rokometni derbi v Grosuplje, sledi sredina domača tekma z ekipo Krškega, za konec rednega dela pa še gostovanje v Šmartnem, ki je poleg SVIŠ-a edina neporažena ekipa.

8. krog 1. B lige

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Brežice 30-23 (17-12)

Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, brez gledalcev, sodnika Zupan Rok in Kikel Rok.

SVIŠ Ivančna Gorica: Komar, Mlakar, Podržaj, Tekavec, Knez 4, Tekavčič 1, Jaklič, Kutnar 6, Pirnat 1, Marojevič 6 (2), Sašek 2, Bregar 1, Zaletelj, Košir Matic 3 (1), Košir Domen 2, Vidmar 4; Trener: Polak Aleksander.

Brežice: Kajba, Tomše, Bogovič 5, Gerjovič, Kučič 5, Marušič 7, Koprivc 3, Meris 3,  Verstovšek, Brdik; Trener: Lazanski Igor.

Sedemmetrovke: SVIŠ 3 (3), Brežice 0 (0)

Izključitve: SVIŠ 6 min, Brežice 8 min

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)