Pred zadnjim krogom rednega dela prvenstva, zasedba RK SVIŠ Ivančna Gorica nadaljuje s popolnim točkovnim izkupičkom. Na derbiju med prvo in tretje uvrščeno ekipo prvenstvene lestvice smo pričakovali napet in do zadnjih sekund neodločen dvoboj, dobili pa zanesljivo zmago ivanške ekipe, ki je že od samega začetka pokazala odločenost, da točki ostaneta doma. V soboto sledi še vroče gostovanje in spopad za prvo mesto, s prav tako neporaženo ekipo Šmartnega.

Kljub nekaterim odsotnostim zaradi poškodb (Zavodnik, Domen Košir, Jerlah, Struna) so igralci v rumenih dresih odlično odprli srečanje ter z goloma Pirnata in Saška povedli z 2-0. Gostje so se približali (2-1), toda obramba na čelu z Mlakarjem je bila trdna in neprebojna, v napadu pa je imel SVIŠ raznovrstne strelce, ki so polnili mrežo nasprotnika. V 11. minuti srečanja je bil po zadetku slavljenca Kutnarja izid 7-3. Krško se je v nadaljevanju dvakrat približal na -2 (8-6, 9-7), toda mladi Vidmar je z dvema zadetkoma poskrbel, da je bila prednost znova +4 (11-7). V vratih je Mlakar pridno zbiral obrambe, v napadu pa so Ivančani rešetali mrežo z vseh strani. V 29. minuti je Knez v protinapadu zadel za vodstvo 17-12, nato pa tik pred iztekom polčasa odlično podal kapetanu Tekavcu, ki je za las prehitel sireno in zadel za 18-12.

V drugem delu so prvi načeli mrežo Krčani in znižali na 18-13, nato pa smo zopet videli odlično strnjeno obrambno vrsto domačih, ki so znali kaznovati napake gostov tudi v napadu. V 36. minuti je Košir z dvema zadetkoma postavil novo najvišjo prednost na srečanju (22-14). Gostje so se poskušali približati na vse možne načine, toda varovanci stratega Polaka niso dovolili, da bi trdo prigarana prednost padla pod 6 zadetkov (24-18, 27-20, 29-20). Zopet so priložnost za igro dobili tudi preostali igralci in ponujeno več kot izkoristili ter tekmo zaključili z desetimi zadetki prednosti (33-23).

Za kratko izjavo po izjemno pomembni zmagi smo zaprosili vratarja Davida Podržaja: »V tekmo smo stopili borbeno in pogumno. Že na začetku smo vedeli, da bo tekma težka. V prvem polčasu nam je uspelo narediti razliko, ki smo jo vztrajno in disciplinirano držali do konca tekme. Izpostavil bi dobro igro v obrambi, ki nas je na koncu pripeljala do novih dveh točk.«

Zmagovalni ples “Ništa kontra SVIŠ-a!”

Zaslužena zmaga ter odlična igra tako v obrambi kot napadu, sta dober obet za sobotno gostovanje (op. 8. 5. 2021) v Šmartnem, ko se bosta ekipi udarili za prvaka rednega dela. Tekma se prične ob 19.00 uri, spremljali pa jo boste lahko preko povezave, ki jo bomo pravočasno objavili na naših informacijskih kanalih.

10. krog 1. B lige

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Krško 33-23 (18-12)

Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, brez gledalcev, sodnika Satler Miha in Pučnik Žan.

SVIŠ: Komar, Tekavec 3, Knez 3, Tekavčič 1, Mlakar (11 obramb), Jaklič, Kutnar 3, Pirnat 2, Podržaj (2 obrambi), Marojevič 7 (3), Sašek 4, Zaletelj 2, Košir Matic 4, Lesjak, Vidmar 4; Trener: Polak Aleksander.

Krško: Perko, Glogovšek 2, Lipej, Škafar 1, Sobotič 7 (1), Romih 2, Kastelic 1, Grobelnik 2, Rantah 4 (3), Novak 1, Ban, Vencelj, Škalički, Švalj 3, Kozole, Baznik; Trener: Kukavica Ale.

Sedemmetrovke: SVIŠ 3 (3), Krško 4 (5)

Izključitve: SVIŠ 6 min, Krško 10 min

DEJMO SVIŠ!

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)