Kadeti, 2. krog, polfinalna skupina A

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Celje Pivovarna Laško 29-33 (13-16)

Vikend mladih selekcij so prvi odprli kadeti, ki so zopet bili težko tekmo, tokrat z ekipo Celja. V prvem polčasu smo videli zelo izenačeno srečanje, ekipi sta se vseskozi izmenjavali v vodstvu. Domača ekipa si je prva priigrala dva zadetka prednosti (7-5, 8-6), toda Celjani so izenačili in prešli v vodstvo (9-10). Pri izidu 13-13 sta bili ekipi zopet poravnani, nato pa je sledilo nekaj napak in zgrešenih strelov Ivančanov in na odmor so gostje odšli s tremi zadetki prednosti (13-16). Domači ekipi se je v drugem delu dvakrat uspelo približati na 2 zadetka zaostanka (18-20 in 20-22), za kaj več pa je zmanjkalo moči. Celjani so na koncu slavili s štirimi zadetki prednosti (29-33).

Za SVIŠ so nastopili: Kompare 9, Omahen 8, Kolarič 4, Bradač Ž. 3, Bradač M. 2, Skubic 2, Ceglar 1, Retar, Fink, Benčan, Šparl, Glavan, Šušteršič, Zajc, Erčulj M., Hren; Trener: Polak Aleksander.

 

Starejši dečki B, 7. krog skupine Center II

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Kočevje 32-17 (16-4)

Takoj za kadeti so po dolgih sedmih mesecih tekmovalnega premora svoje nastope nadaljevali tudi starejši dečki B, ki so zanesljivo ugnali ekipo Kočevja in tako dosegli prvo zmago v sezoni. Že hitro je bilo jasno, da so bili domači rokometaši zelo željni tekem, saj so povedli kar z 11-0, na polčas pa odšli z izidom 16-4. V drugem delu smo videli nekoliko boljšo igro gostov, pri domačih pa so priložnost za igro dobili vsi igralci. Podobno kot v prvem polčasu so Ivančani tudi v drugem dosegli 16 zadetkov in na koncu zmagali z izidom 32-17.

Za SVIŠ so nastopili: Erčulj T. 7, Mihalič 5, Bregar M. 4, Vlašič 4, Zorko 4, Perko 3, Grebenc 2, Gale 1, Jurjevčič 1, Karner 1, Zaletelj, Miklavčič in Ilijaš; Trener: Aksentijevič Miloš.

 

Mladinci, 12. krog 1. mladinske lige

RD Butan Plin Izola : RK SVIŠ Ivančna Gorica  26-30 (15-19)

Mladinci so se tokrat podali na obalo, kjer so gostovali pri Izoli. Do izida 8-8 smo spremljali izenačeno srečanje, nato pa so naši igralci nekoliko stopili na plin in naredili razliko petih zadetkov (10-15) ter na polčas odšli s plus 4 (15-19). Že proti koncu prvega dela je trener Polak v igro poslal tudi igralce, ki drugače igrajo nekoliko manj. Veseli tudi uspešen povratek Denisa Strune, ki je bil med vratnicama v nadaljevanju srečanja odličen in pripomogel, da domača ekipa kljub izenačenju na 23, ni mogla preiti v vodstvo. Ivanški strateg je sicer na parket moral vrniti svojo najboljšo zasedbo in točki sta zasluženo odšli na dolenjsko. Že jutri (19. 5. 2021) se mladinci podajajo na novo gostovanje v Slovenj Gradec, v nedeljo pa jih na domačem parketu čaka zasedba ljubljanskega Slovana.

Za SVIŠ so nastopili: Vidmar 10, Tekavčič 5, Košir 5, Omahen 3, Jaklič 3, Kolarič 2, Kompare 2, Mlakar, Struna, Šušteršič, Bregar, Ceglar, Bradač Ž., Lesjak, Erčulj M., Skubic; Trener Polak Aleksander.

 

Čestitke vsem ekipam za prikazane predstave.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)