Epidemija vpliva tudi na letošnjo sezono, zato je nekoliko spremenjen tudi način tekmovanja. Običajni dvokrožni sistem je bil zaradi večkratne prekinitve 1. B državne lige neizvedljiv, zato so na seji združenja klubov sprejeli, da se prvi del odigra po prvotnem scenariju, nato pa se ekipe razdelijo v ligo za prvaka (prvih šest uvrščenih) in ligo za obstanek (ekipe od 7. do 12. mesta), kjer vsaka ekipa odigra še pet tekem. Ob koncu prvenstva bosta prvi dve ekipi napredovali v 1. NLB ligo, dve ekipi pa bosta izpadli.

RK SVIŠ Ivančna Gorica je v 11-ih nastopih zabeležil 10 zmag in 1 poraz, ki so ga Ivančani doživeli v zadnjem krogu rednega dela na gostovanju v Šmartnem. V nadaljevanje prvenstva tako vstopajo z drugega mesta in dvema točkama zaostanka (20 točk). Na tretjem mestu je ekipa Krškega (15), sledi Mokerc-Kig (14) ter Brežice in Hrastnik, ki imata po 13 točk.

Sevnica z le točko zaostanka (12) začenja drugi del lestvice, sledita Grosuplje (7) in Rudar (6), ki imata nekaj prednosti pred Škofljico in Železniki (4), brez točk pa so igralci Črnomlja.

Razpored tekem RK SVIŠ do konca sezone

Tekmovalni sistem je narejen tako, da v kolikor so ekipe v prvem delu gostovale, sedaj igrajo doma in seveda obratno. Ivančane tako čakajo kar štiri zaporedna gostovanja, za konec sezone pa bodo v domači dvorani gostili zasedbo Šmartnega. Nadejamo se, da bomo do takrat že lahko poročali o novem uspehu in da boste navijači in zvesti podporniki lahko nagradili odlične igre ivanške zasedbe s svojo prisotnostjo v živo. Ne glede na vse, je mlada ekipa dokazala, da se za prihodnost rokometa v Ivančni Gorici in okolici ni potrebno bati

DEJMO SVIŠ!

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)