Že po treh odigranih krogih končnice za prvaka je znano, da sta si napredovanje med elito priborila Šmartno in SVIŠ. Njuna prednost pred zasledovalci je neulovljiva, bosta pa zadnja dva kroga podala odgovor, kdo bo postal prvak lige. V kolikor stanje na lestvici ostane nespremenjeno tudi po 4. krogu (SVIŠ jutri gostuje v Krškem, Šmartno igra domačo tekmo z Dolom), bo o prvaku 1. B lige odločala zadnja tekma, ko se bosta med sabo pomerila prav omenjena nasprotnika. Šmartno ima na prvenstveni lestvici točko prednosti, vendar v zadnji tekmi sezone gostuje v Ivančni Gorici, katere Dvorana OŠ Stična je težko osvojljiva trdnjava. Na svoj račun pa boste končno lahko prišli tudi navijači, ki si boste srečanje lahko ogledali v živo. Ne glede na rezultat omenjenih tekem,  je že sedaj znano, da bo SVIŠ še osmič v svoji bogati zgodovini nastopal v najvišjem kakovostnem razredu. Velja omeniti, da je ta uspeh dosegel z mladimi, po večini domačimi fanti. Čestitke za doseženo!

Slavje po uvrstitvi v 1. ligo.

Na gostovanje v Brežice so se Ivančani podali z eno samo željo. Biti boljši od nasprotnika in s tem še pred uradnim koncem sezone potrditi uvrstitev v prvo ligo. Kljub temu smo že pred samim začetkom srečanja pogledovali tudi v Šmartno, kjer sta derbi kroga odigrala domača ekipa in Krško, ki bi edini še lahko ujel Ivančane v boju za napredovanje med elito. Z izjemo začetnega izenačenja in vodstva Brežic pri izidu 2-1, je šel potek tekme v prid SVIŠ-a. Pri izidu 5-8 smo videli prvo prednost s tremi zadetki razlike, nekaj minut kasneje je ta narasla na plus 5 (9-14). Pri izidu 11-16 se je zdelo, da ivanški igralci domačih ne bodo več spustili blizu, toda Brežice so se odlično zoperstavile gostom in po nekaj napakah v vrstah rdečih, do polčasa izid znižale na dva zadetka (14-16).

Nadaljevanje je SVIŠ začel udarno in v 36. minuti svojo prednost povišal na 6 zadetkov (14-20). Domači ekipi se je poznala kratka klop, hitra igra SVIŠ-evih mladeničev pa jim ni šla na roko. Prednost se je iz minute v minuto povečevala ter tik pred zaključkom narasla na 10 zadetkov, za končni izid 26-35 pa so poskrbeli domači.

Odlično strelsko formo je tudi tokrat pokazal Zavodnik (8 zadetkov), 5-krat sta bila uspešna Vidmar in Jerlah, 4 zadetke je dodal Knez.

3. krog končnice za prvaka

RK Brežice : RK SVIŠ Ivančna Gorica 26 : 35 (14-16)

Brežice: Kajba, Topolovec 2, Bogovič 7, Gerjovič 5, Kučič 8, Marušič 1, Meris, Verstovšek 1, Kostanjšek 2, Brdik; Trener: Simončič Tadej.

SVIŠ: Komar, Tekavec 2, Knez 4, Zavodnik 8, Tekavčič, Mlakar, Kutnar 1, Pirnat 3, Podržaj, Marojevič 2, Sašek 3, Jerlah 5, Zaletelj 1, Košir M., Košir D. 1, Vidmar 5; Trener: Polak Aleksander.

Jutri, v soboto, 5. junija 2021 ob 19. uri, bo zasedba Aleksandra Polaka odigrala zadnjo gostujočo tekmo. Nasprotnik bo ekipa Krškega. Verjamemo, da se bodo fantje domov vrnili z novima dvema točkama in na zadnji tekmi sezone proti ekipi Šmartnega (sobota, 12. junij ob 19. uri) odločili o prvaku. Tokrat tudi z vašo navzočnostjo in navijaško pomočjo s tribun. PRVA LIGA, prihajamo!

DEJMO SVIŠ!

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)