Ivančani so na včerajšnjem gostovanju v Krškem, z visoko zmago (28-38), prestavili odločitev o prvaku lige na zadnjo tekmo sezone. Med sabo se bosta pomerila nova prvoligaša SVIŠ in Šmartno. Slednji še naprej ostaja neporažen in ima točko prednosti pred ivanškimi rokometaši, ki so edini poraz v sezoni zabeležili ravno proti vodilni zasedbi lige. Neposredni obračun bo torej dal prvaka, za SVIŠ šteje samo zmaga, med tem ko Šmartnemu zadostuje tudi neodločen izid. Ne glede na končni rezultat, pa se bosta po koncu tekme veselili obe ekipi, ki bosta prihodnjo sezono igrali v najkakovostnejšem rokometnem tekmovanju v Sloveniji.

RK Krško : RK SVIŠ Ivančna Gorica 28-38 (12-15)

Srečanje so bolje pričeli Krčani in v 7. minuti povedli s 5-1. Z minuto odmora je reagiral trener Aleksander Polak in takoj po vrnitvi na igrišče so igralci v rumenih dresih zaigrali bolj čvrsto v obrambi, Komar je med vratnicama zaustavil nekaj pomembnih strelov in to so njegovi soigralci s pridom izkoristili. Z delnim izidom 0-5 so SVIŠ-evi igralci v 14. minuti prvič povedli (5-6). Sledila je izenačena igra na obeh straneh, tako, da sta v zadnjo tretjino polčasa ekipi vstopili poravnani (8-8). Nato pa znova odličen nalet gostujoče zasedbe in ponovno delni izid 0-5 za izid 8-13. V zadnjih štirih minutah so nato igralci Krškega prednost nekoliko stopili in na odmor odšli s tremi zadetki zaostanka (12-15).

V prvih minutah nadaljevanja se je domača zasedba trikrat približala na -2 (13-15, 14-16, 16-18), nato pa 5 minut ni dosegla zadetka, Ivančani pa so na drugi strani pridno polnili mrežo nasprotnika in 20. minut pred koncem povedli z izidom 16-23. Prednost se nato ni več spustila pod 5 zadetkov. Z izjemo Matica Koširja so priložnost za igro ponovno dobili vsi igralci, ki jih je imel strateg Ivančanov na klopi. Kljub temu se prednost ni zmanjšala, temveč do konca tekme narasla na 11 zadetkov (24-35). Ob zadnjem pisku sirene je razlika podobno kot na prvem srečanju v Ivančni Gorici znašala 10 zadetkov (28-38). Med strelce so se vpisali prav vsi igralci, z izjemo prej omenjenega Koširja in obeh vratarjev. Čestitke za prikazano.

Krško: Glogovšek, Lipej, Škafar 3, Romih 2, Kastelic 1, Grobelnik 8, Resnik 1, Novak 1, Ban 6, Vencelj, Škalički, Švalj 5, Kozole, Baznik 1; Trener: Kukavica Ale.

SVIŠ: Komar, Tekavec 4, Knez 1, Zavodnik 7, Tekavčič 3, Mlakar, Kutnar 4, Pirnat 1, Marojevič 1, Sašek 4, Jerlah 5, Zaletelj 1, Košir M., Lesjak 2, Košir D. 2, Vidmar 3; Trener: Polak Aleksander.

 

V soboto, 12. junija ob 19. uri sledi še zadnje dejanje sezone in derbi vodilnih ekip, ki bosta v neposrednem obračunu odločila o letošnjem prvaku 1. B državne lige. Po štirih zaporednih gostovanjih, se po dolgem času, na domače igrišče, pred izjemne navijače tako vrača mlada zasedba RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki je priborila še osmi nastop med prvoligaško elito. Dragi navijači, ne zamudite tega dogodka in s svojo prisotnostjo ter navijanjem pomagajte Ivančanom do odličnega zaključka sezone.

 

Navijamo za SVIŠ!

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)