Danes ob 19.00 uri bodo ivanški rokometaši z gostovanjem pri MRK Ljubljana začeli osmo prvoligaško sezono. Nazadnje so bili SVIŠ-evi igralci v družbi najboljših ekip v sezoni 2018/2019. Že predlani je kazalo, da se jim bo uspelo vrniti nazaj med prvoligaše, vendar sta epidemija in predčasen konec sezone poskrbela, da temu ni bilo tako. Je pa zato lani ekipa pridobila nove izkušnje in z zmago na zadnji tekmi sezone proti neposrednemu konkurentu iz Šmartnega osvojila naslov prvaka 1. B lige.

Moštvo iz lanske sezone je ostalo praktično nespremenjeno, Ivančanom so se pridružile tri okrepitve. Nejc Ropič se je vrnil v domači klub na posojo, Jan Bevec je v preteklosti tudi že branil barve SVIŠ-a, tretji novinec Jan Hočevar pa bo odlična dopolnitev zasedbe trenerja Aleksandra Polaka.

S treningi so fantje pričeli v začetku avgusta, nato pa svojo pripravljenost stopnjevali na treningih in prijateljskih tekmah. Na sedmih srečanjih proti Ribnici, Loki, Dobovi, Krškemu, Radovljici, Rudarju in Sevnici so vpisali 3 zmage in 4 poraze, med drugim pa osvojili tudi domači, že 10. rokometni turnir.

Kapetan ekipe, Robert Tekavec nam je pred začetkom sezone povedal naslednje:

»Začenja se nova prvoligaška sezona, katere se po dveh “covid” sezonah v 1. B ligi zelo veselimo. Čeprav našo ekipo sestavljamo predvsem mladi igralci, imamo z igranjem v prvi ligi že kar nekaj izkušenj, katere nam bodo prišle zelo prav. 

Ekipo so pred sezono okrepili trije igralci. Bevec in Ropič sta v preteklosti že igrala pri nas tako, da sta že poznala naš sistem. Hočevar pa se je tudi brez težav vklopil v ekipo. 

Pred gostovanjem v Ljubljani je prav gotovo nekaj pozitivne nervoze, saj komaj čakamo prvo pravo tekmo, s tekmovalnim nabojem in polnimi tribunami. Ker je sezona še dolga se z rezultatom pred tekmo ne bomo preveč obremenjevali. Nam bodo pa gotovo vse točke, ki jih bomo zbrali na gostovanjih, na koncu prišle zelo prav.«

Ekipa srečno v novi tekmovalni sezoni!

Dejmo SVIŠ!!! Navijamo za vas!

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)