Še drugi petek zapored bodo ivanški rokometaši aktivni v NLB Ligi. Jutri ob 19.00 uri jih namreč v sosednjem Trebnjem čaka 3. krog državnega prvenstva proti ekipi Trima. Na pobudo domačega kluba smo izpeljali skupno akcijo, v želji po čim večjem obisku sosedskega derbija ter v nagradni igri podelili tudi dve vstopnici za brezplačen ogled tekme. Napolnimo dvorano in s skupnimi močmi poskrbimo za odličen rokometni večer.

Zadnji dvoboj jutrišnjih nasprotnikov sega v tekmovalno sezono 2018/2019, ko je SVIŠ nazadnje nastopal v elitni ligi. Že v uvodnem srečanju sta se ekipi pomerili na parketu Dvorane OŠ Stična, kjer so pred nabito polno dvorano slavili domači igralci z rezultatom 24-19 (13-9). Na povratnem srečanju v Trebnjem so se vloge zamenjale, tudi tam je namreč slavilo domače moštvo z izidom 32-27 (12-11).

V letošnjem državnem prvenstvu so Trebanjci zabeležili dve zmagi in sicer so na uvodu sezone proti državnim prvakom iz Velenja slavili z minimalno razliko (25-24), v prejšnjem krogu pa na gostovanju ugnali ekipo Dobove (29-35). SVIŠ-evi igralci so v prvem krogu gostovali v Ljubljani in doživeli poraz s 34-28, v minulem krogu pa nekoliko nesrečno izgubili proti ekipi Slovenj Gradca (22-23). Vloga favorita je tako na strani domače ekipe, toda ivanški rokometaši se ne bodo kar tako predali še pred samim začetkom srečanja.

To potrjujejo tudi besede Nika Pirnata, ki je pred dvobojem povedal sledeče: »Čaka nas težko gostovanje, na katerega pa, čeprav je Trebnje v vlogi favorita, ne gremo z mislijo na poraz. Na tekmo smo dobro pripravljeni in upamo, da lahko z nadgradnjo dobre igre iz prejšnjega kroga resno ogrozimo domačo ekipo. Prav tako si želimo, da bi nas prišlo spodbujat čim več naših navijačev, saj gre za sosedski derbi, na katerem veliko pomeni glasna podpora s tribun.«

Nik Pirnat in Gregor Potočnik pred sosedskim derbijem (Grafika in foto: RK Trimo Trebnje/Dominik Pekeč).

Gremo na sosedski derbi!!!

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)