Gostovanje v Dobovi je prineslo tisto, kar smo si želeli že od uvodne tekme sezone – zmago. Z njo so SVIŠ-evi igralci potrdili dobre in všečne igre, ki pa vse do včeraj niso prinesle pozitivnega točkovnega izkupička. Ivančanom je namreč vedno nekaj malega zmanjkalo, na roko jim ni šel niti razpored. Včeraj so v 5. krogu NLB Lige, po zelo izenačeni tekmi in ne najboljši predstavi v sezoni,  v zaključku tekme preobrnili prednost domače ekipe in se zasluženo veselili prve zmage in dveh zelo pomembnih točk.

Na srečanju ekip z dna lestvice, je prva žoga pripadala rokometašem SVIŠ-a, ki so po lepi ekipni akciji preko Marojeviča odlično odprli srečanje. Tudi domači rokometaši so bili uspešni v svojem prvem napadu in izenačili. Bevec je SVIŠ povedel v novo vodstvo (1-2), Dobova je izenačila in v 6. minuti prvič povedla (3-2). V 9. minuti je zanesljivi Marojevič izenačil s črte sedmih metrov, nato pa je na sceno stopil Luka Komar, ki je bil odličen med vratnicama ivanških rokometašev. S tremi zaporednimi obrambami je poskrbel, da so njegovi soigralci v 12. minuti prišli do nekoliko bolj otipljive prednosti, za katero sta poskrbela Bevec in Matic Košir (3-5). Toda na drugi strani je bil podobno uspešen tudi domači vratar, tako da smo v 15. minuti videli novo izenačenje (5-5). Sledila je igra v valovih, zdaj so bili v vodstvu eni, zdaj drugi (5-6, 7-6, 8-8, 10-8, 11-9). Z dvema zaporednima zadetkoma je izid izenačil kapetan Robert Tekavec (11-11), Luka Komar pa je preprečil, da bi domači na polčas odšli s prednostjo.

Komar je v drugem polčasu nadaljeval z zbiranjem obramb, Pirnat pa je s pravim projektilom poskrbel za novo prednost gostujoče ekipe z dvema zadetkoma razlike (11-13). Ekipa Dobove je vzpostavila ravnotežje in izenačila (13-13). Sledila je igra gol za gol, v rahli prednosti so bili Ivančani, ki so v nadaljevanju srečanja nekajkrat prišli do prednosti s +2 (15-17, 17-19, 18-20). Domača ekipa je na krilih obramb svojega vratarja, z delnim izidom 4-0, v 52. minuti prešla v vodstvo (22-20). Vidmar je znižal, toda tudi domači so bili uspešni (23-21). Po minuti odmora Dobove, je 5 min pred koncem tekme, novo pomembno obrambo vpisal Komar, Sašek pa v napadu znižal izid na 23-22. Med vratnicama je bil znova uspešen odlični Komar, kar je izkoristil Vidmar in izenačil (23-23). Dragan je Dobovo popeljal v novo vodstvo (24-23), toda s tem se ni strinjal Kutnar, ki je s krila v 58. minuti izid poravnal (24-24). Matic Košir je v obrambi odlično prestregel žogo, iz hitrega pol-protinapada je bil še enkrat več uspešen Kutnar (24-25). Domačim je po novi minuti odmora ušla žoga iz rok, na semaforju je ostalo še 8 sekund. Aleksander Polak je izkoristil svojo zadnjo minuto odmora in svojim fantom naročil, kako zadržati žogo v svoji posesti. To jim je uspelo in ob zadnjem zvoku sirene so se Ivančani razveselili izjemno pomembnih točk.

Strelsko je bil odlično razpoložen Marko Marojevič z osmimi zadetki, med vratnicama je blestel Luka Komar, ki je bil izbran za igralca tekme, tudi vsi preostali, ki so stopili na parket so dodali svoj kamenček v mozaik zelo pomembne zmage. Trener Aleksander Polak, je po srečanju povedal sledeče: “V Dobovo smo prišli z mislijo po zmagi. Zavedali smo se, da bo tekma zahtevna. Fantje so verjeli v zmago in cel teden smo se pripravljali, da lahko osvojimo prvi točki. Nismo odigrali popolne tekme, naredili smo preveč tehničnih napak, a na koncu zmagali. Zelo smo veseli pomembnih dveh točk. Gremo naprej pozitivno v nov teden in verjamem, da bodo nove točke še prihajale.”

Nova gostujoča tekma rokometaše SVIŠ-a čaka v soboto, 16. oktobra 2021 ob 18. uri, ko gostujejo v Škofji Loki pri ekipi Urbanscape Loka. Lepo vabljeni na srečanje 6. kroga.

Navijamo za SVIŠ!

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)