V 8. krogu Lige NLB sta se v Dvorani Pungrt pomerila letošnja novinca oz. povratnika med prvoligaško elito. Ivanški rokometaši so odločno začeli srečanje in si že v uvodnih minutah nabrali nekaj zadetkov prednosti, ki so jo vzdrževali skozi celotno srečanje. Na koncu so se zasluženo veselili zmage z rezultatom 23-30 (polčas 11-15).

8. krog Lige NLB

RD Herz Šmartno : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23-30 (11-15)

Šmartno: Sadar, Žižek Je., Ribarič, Škrabanja 1, Cirar 2, Pelko 2, Justin 2, Bučar R. 4, Ostrež, Muratovič, Žižek Ju. 2, Jerina 6, Močnik, Avsec 4, Kukovica, Bučar T.; Trener: Šmejc Aleš.

SVIŠ: Komar, Tekavec, Bevec, Knez 3, Zavodnik 5, Tekavčič, Mlakar, Hočevar, Kutnar 8, Pirnat, Marojevič 4, Sašek, Košir M. 5, Kompare 1, Košir D. 2, Ropič 2; Trener: Polak Aleksander.

Prva žoga je pripadla rokometašem SVIŠ-a, Matic Košir pa je hitro načel domačo mrežo. Mlakar je v vrstah Ivančanov zopet odlično začel med vratnicama. Kljub temu so Šmarčani izid v 5. minuti izenačili (1-1). Še drugič zapored je bil uspešen Košir in tako povedel rumene v novo vodstvo (1-2). Po zadetku Kutnarja je v 8. minuti izid kazal 1-3, novo obrambo je vpisal Mlakar, domači pa so se znova približali (2-3). To jim je uspelo tudi nekaj trenutkov kasneje (3-4). Po odlični obrambni igri je dvakrat zapored zadel Zavodnik, Košir pa dosegel še svoj tretji zadetek za vodstvo s +4 (3-7). Reagiral je domači strateg, toda v vratih je bil nezaustavljiv Mlakar, ki je obranil tudi sedemmetrovko. Marojevič je bil znova zanesljiv s črte sedmih metrov in v 15. minuti povišal izid na 5-10. V 23. minuti je mlajši od bratov Košir zadel za novo vodstvo s +4 (9-13). Sledilo je nekaj slabih minut gostujoče ekipe in domači so imeli pri izidu 11-13 izjemno priložnost, da se približajo le na zadetek zaostanka, toda na mestu je bil Mlakar. Najprej je to izkoristil Matic Košir, nekaj sekund pred iztekom polčasa pa še Domen in postavil izid polčasa (11-15).

Tudi v nadaljevanju so prvi mrežo zatresli Ivančani in poskrbeli za novo zvišanje rezultata (11-16). Ropič, Zavodnik in Marojevič so ohranjali priborjeno razliko (12-18, 13-19). Kutnar je v 39. minuti poskrbel za visoko prednost sedmih zadetkov (13-20), Mlakar pa blestel med vratnicama. Za odlično realizacijo s krila sta poskrbela tudi Zavodnik in Knez, nezaustavljiv je bil igralec tekme Kutnar, ki je zadel še osmič (21-27). Svojo priložnost je z lepim zadetkom izkoristil tudi mladi kadetski reprezentant Kompare, ki je postavil končni izid tekme (23-30).

Kolektivna obrambna igra v ivanških vrstah, razpoložena vratarja ter hitri (pol)protinapadi so bili tudi tokrat recept za uspeh in novi dve točki. S samozavestjo, ki so si jo igralci povrnili na zadnjih dveh srečanjih, se lahko mirno odpravijo na krajši tekmovalni premor. Z osvojenimi 6-imi točkami po nepopolnem 8. krogu SVIŠ-evi igralci zasedajo 8. mesto in lahko mirno gledajo v nadaljevanje prvenstva, ki se nadaljuje v soboto, 13. novembra z domačo tekmo proti ekipi RD Koper. Srečanje se prične ob 19. uri. Lepo vabljeni!

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)