Dvoboj 11. kroga med domačim SVIŠ-em in gosti iz RD Slovan, je pripadel slednjim. Ekipi sta prvi polčas zaključili poravnani (10-10), v končnici tekme pa so bili nekoliko bolj zbrani gostje in v Ljubljano odnesli dve točki. Končni rezultat srečanja je bil 22-26.

Začetni napad je pripadel domači ekipi, ki je bila že v prvem napadu uspešna. Slovanovi igralci so izenačili in tako je potekalo vse do izida 4-4. Nato so v 11. minuti gostujoči igralci v rdečih dresih prvič na srečanju povedli (4-5) in 5 minut kasneje tudi po zaslugi vratarja Selakoviča vodili že s +3 (4-7). V 19. minuti je Sašek po hitrem protinapadu znižal prednost Slovana le na zadetek zaostanka (6-7). Reagiral je strateg gostov in zopet je prednost narasla na +2 (6-8, 7-9. 8-10). Mlakar je bil uspešen v vratih domačih, Knez je s svojim drugim zaporednim zadetkom prednost prepolovil, Kutnar pa v 28. minuti izid izenačil (10-10). Do odmora se nato rezultat ni več spremenil.

V nadaljevanje so bolje vstopili gostje in večkrat povedli za dva zadetka, toda SVIŠ-evi igralci so jim bili ves čas za petami (11-13, 12-13, 13-14). V 38. minuti so Slovanovi igralci prišli do nove prednosti s +3 (13-16), deset minut kasneje pa po zadetku Kotarja že na +5 (16-21). Toda domači se niso predali in na krilih glasne navijaške podpore nekajkrat prišli na dva zadetka zaostanka, nazadnje dobrih 5 minut pred koncem, pri izidu 21-23. Martinovič je nato z dvema zaporednima zadetkoma podvojil prednost (21-25) in pokopal upe domačih. Kapetan Robert Tekavec je v 59. minuti prispeval zadnji gol za končni izid 22-26.

V gostujoči ekipi je bil strelsko najbolj uspešen Martinovič (8), igralec tekme po izboru trenerjev Tufegdžić je bil natančen 7-krat, za domače pa sta največ zadetkov prispevala Matic Košir (7) in Marko Marojevič (4). Slednji je takole strnil svoje misli po tekmi: V prvih desetih minutah drugega polčasa smo dobili preveč zadetkov, med tem, ko je naša realizacija v tem delu srečanja šepala. Težko smo prihajali do izdelane situacije za strel, saj so gostje odlično igrali v obrambi in se osredotočili predvsem na našo zunanjo linijo, krila pa so dobila premalo žog za strel na gol, posledično pa so gostje odnesli zmago iz Ivančne Gorice.”

Ivančani bodo morali hitro pozabiti na včerajšnji poraz in misli usmeriti na 1/16 Pokala Slovenije, ki jih čaka že ta torek (op. 7. 12. 2021) v Gornji Radgoni. Srečanje med domačo RK Arcont Radgono in RK SVIŠ Ivančno Gorico se prične ob 19.30 uri. Poizkušali bomo zagotoviti neposredni prenos tekme.

DEJMO SVIŠ!

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)