Zasedba trenerja Aleksandra Polaka je v torek kot prva izmed ekip napredovala v 1/8 Pokala Slovenije. Gostovanje pri drugoligaški Arcont Radgoni so ivanški fantje dobili prepričljivo in si z visoko zmago (20-42) napolnili samozavest pred jutrišnjim gostovanjem v Ribnici. Srečanje 12. kroga Lige NLB se začne ob 19. uri, upamo, da tudi z bučno navijaško podporo SVIŠ-evih privržencev. Za obisk tekme je potreben PCT pogoj in osebni dokument. Lepo vabljeni!

1/16 Pokala Slovenije

RK Arcont Radgona : RK SVIŠ Ivančna Gorica 20-42 (10-22)

Torkovo gostovanje v Radencih, so Ivančani z dvema zaporednima zadetkoma odprli odlično. V 3. minuti so prvič zadeli tudi domači (1-2). Sledila je pobuda SVIŠ-a, ki pa do prednosti večje od dveh zadetkov ni prišel (2-4, 3-5, 4-6). Igralci Radgone so v 10. minuti najprej izid izenačili (6-6), nato pa prvič in edinkrat na tekmi povedli (7-6). Gostujoči igralci v rdečih dresih so nato strnili obrambne vrste, med vratnicama je bil nezaustavljiv Komar, v napadu pa so zadetki deževali iz vseh položajev. Že do polčasa so ivanški igralci dosegli 22 zadetkov, domači 10.

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči ni spremenilo, Komarja je v vratih zamenjal Mlakar, svoje strelske vaje v napadu in (pol)protinapadu pa so imeli predvsem krilni igralci. Videli smo tudi nekaj lepih potez, tako na eni kot drugi strani. Zmaga je pričakovano in povsem zasluženo odšla v Ivančno Gorico.

Strelsko je bil pri domači ekipi najbolj razpoložen Žunič, ki je dosegel 7 zadetkov, 5 jih je dodal Kolbl. V ivanških vrstah so na lestvici strelcev kraljevali krilni igralci Knez (9), Zavodnik (7), Kutnar (6) in mladi Kompare (5). Vratarja Komar in Mlakar sta zbrala 14 oz. 8 obramb.

Visoka in pričakovana zmaga proti zasedbi Radgone, ter povrnitev samozavesti pred jutrišnjim gostovanjem v deželi suhe robe je zagotovo dober obet. Ekipa Ribnice se sicer nahaja na 4. mestu prvenstvene lestvice in ima na svojem kontu 15 točk. Zabeležili so 7 zmag, igrali neodločeno s Trimom, poraz pa doživeli proti Loki, Celju in v zadnjem krogu proti Dobovi. Ivančani imajo na drugi strani 6 točk in zasedajo 12. mesto.

Pred tekmo je izjavo podal najboljši strelec pokalne tekme, Timotej Knez: “Čeprav je Ribnica favorit, odhajamo na tekmo po zmago. Cilj nam je predvsem popraviti napake iz prejšnjih tekem in dvigniti nivo igre. Z borbenostjo v obrambi in preudarno igro v napadu, vsi v ekipi verjamemo v pozitiven rezultat. Upam, da v zmago verjamejo tudi navijači in nas pridejo podpreti v čim večjem številu.”

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)