Zadnje gostovanje v koledarskem letu so Ivančani opravili v Ribnici, kjer so bili do 45. minute v igri za zmago, nato pa izgubili tako tekmo (31-25), kot tudi Matica Koširja, ki se je poškodoval in bo odsoten dlje časa.

Kljub temu, da so s sredine igrišča začeli domači igralci, so za prvi zadetek poskrbeli SVIŠ-evi rokometaši. Simič je z dvema zaporednima zadetkoma preobrnil izid (2-1), toda s krila je bil uspešen Kutnar (2-2). Domači so nato nekajkrat ušli na dva zadetka prednosti (4-2, 5-3, 7-5), vendar sta Bevec z dvema zadetkoma in Komar med vratnicama, poskrbela, da je bil izid po prvi četrtini tekme izenačen (7-7). Domači so z delnim izidom 3-0 prišli do nove najvišje prednosti (10-7). Ivančani so izid uspeli znižati (10-8), toda v 22. minuti je Ribnica povedla s 13-9 in z minuto odmora je reagiral Aleksander Polak. Do polčasa je Zavodnik z dvema zadetkoma igralce v rdečih dresih približal le na gol zaostanka (14-13), vendar je Miličevič pred sireno podvojil prednost domačih (15-13).

V drugi del so bolje vstopili ivanški rokometaši, ki so izid v 34. minuti izenačili (16-16), nato pa prek Domna Koširja povedli s 16-17. Sledila je igra gol za gol, domači so izenačili, Ivančani pa povedli. V 37. minuti je bil izid 18-19 v prid gostujoče ekipe. Priložnost za podvojeno prednost so Ivančani nekajkrat zapravili, ob tem pa ostali še brez dveh izključenih igralcev. Nekaj minutni strelski mrk domačih je v 41. minuti prekinil Nosan, ki je izid znova poravnal (19-19). Zadnjo četrtino srečanja so Ribničani začeli s prednostjo zadetka (20-19), v 48. minuti pa vodili s +3 (22-19). V napadu so rokometaši SVIŠ-a poizkušali znižati izid, toda sledil je šok, ko se je poškodoval Matic Košir, pomemben igralec Ivančanov. Ob pomoči zdravniškega osebja je zapustil parket in predčasno zaključil tekmo, verjetno pa tudi sezono. Šele v 52. minuti je kapetan Robert Tekavec prekinil 15 minutni strelski mrk ivanške zasedbe za izid 24-20. Nekaj upanja sta vlila Knez in Marojevič, ki sta znižala na -3, toda domači so odbili vse napade gostov in zmagali z izidom 31-25.

Pri zasedbi Ribnice je z 11 zadetki izstopal Miličevič, Nosan jih je dodal 6, blestel pa je tudi vratar Meštrić, ki je zbral 19 obramb. Pri SVIŠ-u je bil s 6-imi zadetki najuspešnejši Marojevič, Zavodnik in Bevec sta dodala po 4 zadetke. Komar in Mlakar sta zbrala 9 oz. 2 obrambi.

Rokometaši SVIŠ-a bodo zadnjo tekmo v prvem delu državnega prvenstva odigrali v soboto, 18. decembra 2021 ob 19. uri, ko bo v Dvorani OŠ Stična gostoval najuspešnejši slovenski klub RK Celje Pivovarna Laško, ki je še edini izmed štirinajsterice, ki ne pozna poraza. Vse navijače vabimo, da domače fante še zadnjič v letu 2021 podprete in za njih navijate.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)