Po dvomesečnem premoru zaradi evropskega rokometnega prvenstva so ivanški igralci v koledarsko leto vstopili z zmago na tekmi 1/8 finala Pokala Slovenije proti ekipi Gorišnice. Če so v prvem delu še nekoliko lovili tekmovalni ritem (polčas 10-10), so v drugem delu stvari postavili na svoje mesto in slavili z izidom 19-28 ter se tako uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji.

Že čez nekaj dni (op. 12. 2. 2022) je sledilo nadaljevanje državnega prvenstva v NLB Ligi in ena izmed pomembnejših tekem v sezoni. V Ivančno Gorico je namreč prišla ekipa MRK Ljubljane, ki je neposredni tekmec za obstanek med prvoligaško druščino. S fanatično igro v obrambi in razpoloženima Vidmarjem in Zavodnikom (oba sta prispevala po 8 zadetkov) ter odličnimi vratarji (12 obramb), so domači rokometaši vpisali zanesljivo zmago (32-24, polčas 14-9) in na svoj račun vknjižili zelo pomembni točki.

Minulo soboto je sledil 15. krog in gostovanje pri ekipi Slovenj Gradca. Sproščeni in brez rezultatskega pritiska so Ivančani v prvem polčasu vodili tudi za 5 zadetkov (7-12), nato pa so domači izkoristili napake gostov in prednost pred odmorom znižali na dva zadetka (11-13). V drugi polčas so bolje vstopili domačini ter najprej izid izenačili, nato pa izkoristili nezbranost in napake SVIŠ-a pri igri brez vratarja. Na prazna vrata so ivanški igralci prejeli kar tri zadetke in domači so si priborili lepo prednost (23-18), ki so jo uspeli obdržati do zaključka tekme (28-25), kljub temu, da se naši igralci vse do zadnjega žvižga niso predali. Priložnost za povišanje točkovnega izkupička je tako splavala po vodi.

Toda že to soboto sledi novo srečanje, ko se bosta v 16. krogu Lige NLB pomerila sosedska rivala SVIŠ Ivančna Gorica in Trimo Trebnje. Lanski podprvaki so kljub dvema odigranima tekmama manj na drugem mestu prvenstvene lestvice in v Ivančni Gorici pričakujejo zmago. Svoje načrte pa imajo tudi domači igralci, ki upajo, da boste navijači in privrženci do zadnjega kotička napolnili osnovnošolsko dvorano. V peklu ivanške dvorane se bodo tudi trebanjski igralci morali pošteno potruditi za zmago. Nedavno sproščanje ukrepov in ukinitev preverjanja pogoja PCT sta kot naročena, da po dolgem času doživimo pravi rokometni praznik, zato lepo vabljeni v soboto, 26. 2. 2022 ob 19. uri na sosedski dvoboj med SVIŠ-em in Trebnjem.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)