Včerajšnji dvoboj 19. kroga med domačim SVIŠ-em in gosti iz Škofje Loke je prinesel zelo izenačeno tekmo skozi celotnih 60 minut. Žal pa so ivanški rokometaši tik pred zaključno sireno prejeli zadetek in tako ostali brez točke, ki bi si jo glede na prikazano vsekakor zaslužili. Urbanscape Loka je na polčasu zaostajala za dva zadetka (15-13), na koncu pa z minimalno zmago (25-26) na gorenjsko odnesla obe točki.

Igralci SVIŠ-a so odlično začeli in z dvema zadetkoma Vidmarja povedli z 2-0. Toda gostje so naprej izenačili, nato pa povedli z zadetkom prednosti (2-3). Sledila je igra gol za gol, zdaj so bili v prednosti eni, zdaj drugi. V zadnjih 10 minut prvega dela so igralci Loke vstopili z dvema zadetke zaloge (8-10), Ivančani so izenačili na 11, vendar so se gostje še enkrat več odlepili na dva zadetka (11-13). Na krilih obramb odličnega Jerneja Mlakarja so domači z delnim izidom 4-0 na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (15-13).

V nadaljevanje so bolje vstopili gostje in v 35. minuti znova povedli (15-16). Kapetan Tekavec je izenačil (16-16), nato pa so domači ostali brez pordečelega Kneza. Med vratnicama je Mlakar nadaljeval z zbiranjem obramb. V 41. in 43. minuti je SVIŠ po zadetkih Marojeviča dvakrat vodil z zadetkom prednosti (19-18 in 20-19). Loka je v 49. minuti izenačila (20-20), nato pa bila vedno korak pred Ivančani. Pri izidu 24-25 je domači strateg 28 sekund pred koncem srečanja vzel minuto odmora. Po lepi ekipni akciji je Zavodnik 6 sekund do konca lepo našel Vidmarja, ki je s cepelinom izenačil (25-25). Svojo zadnjo minuto odmora je izkoristil tudi gostujoči trener gostov, na semaforju pa je ostalo le še 5 sekund. Po izvajanju centra je žoga prišla do Jesenka, ki je domači obrambi pobegnil in s krila zadel za zmago Urbanscape Loke. Boleč in težak poraz za domačo zasedbo, ki bo morala točke iskati v preostalih 7-ih krogih.

V domači vrsti sta bila s šestimi zadetki najbolj razpoložena Denis Zavodnik in Simon Vidmar, ki je po srečanju povedal sledeče: “Dali smo vse od sebe.  Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, v drugem smo malenkost padli in tukaj se je naredila razlika. Čestitke fantom za borbo in gremo drug teden po zmago.” 

Med vratnicama se je znova izkazal vratar Jernej Mlakar, ki je še dolgo po tekmi rabil, da je lahko strnil svoje misli: “Najprej bi se rad zahvalil gledalcem za odlično vzdušje ter ekipi za borbeno predstavo. Zelo težka tekma je za nami. Skozi celotno srečanje je bila igra gol za gol, na koncu nam je zmanjkalo nekoliko športne sreče vsaj za točko ali dve. Moramo analizirati poraz in ga čim prej pozabiti ter se osredotočiti in pripraviti na naslednjo tekmo.”

Tekmo 20. kroga Lige NLB bo zasedba Aleksandra Polaka odigrala v soboto, 2. aprila ob 19. uri, ko bo gostovala pri ekipi Mariborskega Branika. Že naslednjo soboto (9. aprila) pa ivanške rokometaše čaka zelo pomembna tekma, saj v Ivančno Gorico prihaja zasedba Šmartnega. Po tej tekmi bo že marsikaj znanega v boju za obstanek med prvoligaško druščino.

Navijajmo za SVIŠ!!!

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)