Minulo soboto so naši najmlajši rokometaši nastopali na 3. mednarodnem Pokijevem turnirju v organizaciji Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Polni vtisov in novih poznanstev, predvsem pa z novimi izkušnjami, so bili vsi igralci izjemno zadovoljni, podobno kot njihovi trenerji in največji podporniki starši.

RK SVIŠ Ivančna Gorica je bil na turnirju zastopan s tremi ekipami. Letnik 2011 je igral z dvema ekipa (SVIŠ 1 in SVIŠ 2), letnik 2012 pa z eno ekipo (SVIŠ). Za nekatere fante je bil to sploh prvi turnir, vsem nastopajočim iz ivanških vrst pa prvi turnir v tako veliki in množični obliki, za povrhu še mednarodni.

Ekipa SVIŠ 1 je svoje tekme odigrala z DRŠ Sebastjana Soviča, RK Nova KBM Celje Pivovarna Laško, RK Bijeljina (BIH), RK Sevnica 2 in RK Gorenje Velenje.

Nastopili so v postavi (od leve proti desni): Nik Ilijaš, Taj Miklavčič, Staš Zupančič, Miha Škoberne, Tadej Mavec, Jakob Zabukovec, (čepita) Nejc Zajc Mustedanagić in Tim Janžekovič.

SVIŠ 2 je igral z RD Urbanscape Loko, Koeflachom (AUT), PPD Zagreb (HRT), RK Sevnico in RK Nova KBM Celje Pivovarna Laško 2.

Za ekipo so nastopili (od leve proti desni): Nik Javoršek, Taj Strmole Skok, Žan Ilijaš, Elmas Rizvanović, maskota Poki, Rok Slana, Liam Kompan, Nal Strmole Skok, Gašper Pečjak Kavšek.

Ekipa SVIŠ-a (letnik 2012) pa je svoje tekme odigrala z RK Cerklje, RK Gorenje Velenje, RD Koper, RK Dol TKI Hrastnik in RK Maribor. Fantje so odigrali odlično, si nabirali prepotrebne izkušnje in se predstavili v dobri luči, saj sta bila v ekipi samo dva igralca letnika 2012, vsi ostali pa mlajši (letnik 2013 oz. 2014). Kljub mladosti so odigrali odlične tekme in nabrali veliko novih izkušenj.

Nastopili so (od leve proti desni): Aleks Lošič, Amar Hibić, Mark Javoršek, Nik Tekavčič, Patrick Potočnik, Gal Grabljevec Miklavčič, Žan Kocjančič, Tim Zelko, (spodnja vrsta): Amer Hibić, Nejc Lavrič, Oton Strmole in Patrik Zupančič.

Na turnirju je bilo skupno 28 fantov in dva trenerja, Gorazd Potočnik in Stane Zupančič. Fantje so tako na igrišču, kot tudi ob njem dokazali, da so športniki v pravem pomenu besede, da znajo igrati rokomet in se športno obnašati. Prav tako se znajo tudi poveseliti, saj je bilo na turnirju kar nekaj obšportnih dejavnosti, katere so z navdušenjem preizkusili. Fantje so turnir izkoristili tudi za slikanje s svojimi rokometnim idoli in drugimi športniki, kar jim bo zagotovo ostalo v lepem spominu.

Na tem mestu tudi zahvala vsem staršem, ki so vse tri ekipe podpirali v zelo velikem številu in glasno navijali ob vsakem stiku z rokometno žogo. Upamo si trditi, da smo imeli največjo navijaško podporo, kar je pokazatelj našega dobrega dela. STARŠI, HVALA VAM ZA ZAUPANJE!!!

Na povezavi najdete zahvalo in članek organizatorja turnirja z vsemi slikami z dogodka: https://www.bestacademy.si/novice/novica/3–pokijev-turnir-poln-presezkov-hvala-vsem

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)