Po tem, ko so ivanški rokometaši v 22. krogu Lige NLB na gostovanju v Kopru še enkrat več nesrečno ostali brez točk(e), se jutri na domačem parketu podajajo v lov za nov par točk in obstanek v prvoligaški druščini. Nasprotnik bo ekipa Jeruzalema iz Ormoža, ki nas je v prvem delu prvenstva zanesljivo premagala (32-25).

Na gostovanju v Kopru so igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica odigrali eno boljših tekem letošnje sezone, bili ves čas enakovredni domači ekipi in imeli  po zadnjem pisku sirene priložnost za izenačenje, toda vratnica je rešila domačo zasedbo, ki je slavila z izidom 30-29.

Po golu Saška in Zavodnika je SVIŠ v 5. minuti srečanja povedel z 0-2. Domači so izenačili, nato pa smo spremljali igro gol za gol. Kapetan Tekavec je v 20. minuti povedel ivanško zasedbo do prve prednosti s tremi zadetki (6-9), vendar so se domači vrnili, izid izenačili (9-9) in na polčas odšli s prednostjo zadetka (13-12).

Tudi v nadaljevanju smo videli podobno zgodbo, pri čemer je rahlo pobudo prevzela koprska zasedba, ki je v 36. minuti povedla s + 3 (17-14). Reagiral je Polak in z minuto odmora prekinil nalet gostujoče ekipe, svojim varovancem pa podal navodila za priključek. Komar je bil zanesljiv med vratnicama, v napadu pa so Pirnat, Bevec in Marojevič poskrbeli za novo izenačenje (17-17). V nadaljevanju si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti, bolj kot ne je bil rezultat izenačen. V zadnjih 5 minut srečanja je ekipa Kopra vstopila s prednostjo 26-24, vendar sta Vidmar in Zavodnik poskrbela za novo izenačenje. Domači so povedli, Marojevič pa je še enkrat več izid poravnal (27-27). Poklar je z dvema zadetima 7 metrovkama priigral novo prednost s +2 (30-28). Sašek je s svojim šestim zadetkom priključil (30-29), nato pa je Vidmar krenil v protinapad in priboril 7 m za izenačenje. Odgovornost je prevzel Marojevič, toda vratnica je rešila domače, ivančanom pa odnesla točko, ki bi bila zlata vredna. 

Strateg ivanške ekipe, Aleksander Polak je bil ponosen na svoje varovance in po tekmi izjavil: “Čestital bi ekipi. Držali so navodil, predvsem pa so verjeli, da lahko v Kopru kaj naredimo. Čestital bi tudi Koprčanom za pošteno tekmo. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče. Mislim, da smo si zaslužili vsaj točko. Rokometaši so pustili srce na igrišču. Točke, ki jih rabimo za obstanek v Ligi NLB, bomo iskali kje drugje. Gremo dalje! Graditi moramo na tem, kar smo pokazali in zmagati na prihodnji tekmi. Kopru želim uspešen zaključek sezone in čim manj poškodb.

Še ena v vrsti tekem, na katerih se SVIŠ-em igralcem sreča ni nasmehnila. Toda fantje so odločeni, da bodo že na tekmi z Ormožem poizkušali osvojiti dve točki in tako pred zadnjimi tremi krogi na lestvici dokončno pobegniti Šmartnemu in Ljubljani. Krilni igralec Timotej Knez je pred tekmo z Jeruzalemom takole predstavil načrt za zmago: “Čeprav nam je na zadnji tekmi zmanjkalo nekaj športne sreče, je vzdušje v ekipi super. Vemo, kaj nam tekma v soboto prinaša, zato jo že nestrpno pričakujemo. Recept za zmago bo čvrsta obramba in hitra, vendar pametna igra v napadu. Verjamemo, da bo dvorana polna naših navijačev, mi pa obljubljamo, da se bomo borili do zadnjega atoma moči in naredili vse, da zmaga ostane doma.

Navijači, lepo vabljeni!

Sponzor tekme  je podjetje GES d.o.o. iz Celja, ki se ukvarja z gradbeništvom, energetiko in sanacijami. 

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)