Včeraj so ivanški igralci na gostovanju v Ljubljani, pri RD Slovan potrdili obstanek med prvoligaši, potem, ko so svojo dobro igro, ki jih je krasila že v preteklih krogih, pretvorili v zanesljivo zmago (19-26) in tako prišli do novih dveh točk, ki jim zagotavljata igranje med elito tudi v prihodnji sezoni. Pred zadnjima dvema krogoma imajo SVIŠ-evi igralci pred konkurentoma iz Šmartnega in Ljubljane pet točk prednosti, kar jim zagotavlja bolj sproščen zaključek rokometnega državnega prvenstva.

Pomembno gostovanje na Kodeljevem so bolje začeli naši igralci, ki jih je v vodstvo popeljal Vidmar. Domači so izenačili, toda za novo prednost sta poskrbela Kutnar in vratar Jernej Mlakar, ki je zadel preko celega igrišča za izid 1-3. Sledile so minute domačih, ki so v 11. minuti prvič na tekmi povedli z rezultatom 4-3. Nato je Marojevič izid poravnal  na 4, Bevec pa ponovno izenačil na 5-5. Slovanovi igralci so z delnim izidom 4-0 v 21. minuti prišli do prednosti s +4 (9-5) in z minuto odmora je posredoval ivanški trener Polak. Navodila so se obrestovala, Vidmar je bil uspešen s sedmih metrov, Mlakar je še enkrat več zadel čez celo igrišče, Zavodnik in Tekavec pa sta poskrbela za izenačenje na 9. V novo vodstvo po začetnih minutah je igralce v rumenih dresih popeljal Sašek, vendar so domači izenačili (10-10). Zavodnik je znova zadel za prednost 10-11, Martinovič pa je pred piskom sirene postavil izid polčasa (11-11).

V drugem delu je svoje delo med vratnicama odlično nadaljeval Mlakar, Marojevič in Vidmar pa sta vsak s po dvema zadetkoma poskrbela za prednost treh zadetkov (12-15). Zadeli so tudi domači, nato pa je bil za 16-ti zadetek SVIŠ-a s sedmih metrov zanesljiv Marojevič (13-16), ki je nekaj kasneje zadel za novo vodstvo s + 2 (15-17). Slovan je v 43. minuti izid izenačil (17-17). Sledila je odlična in kolektivna obramba igra ivanških igralcev, ki ji je poveljeval Mlakar. Zavodnik je bil uspešen dvakrat zapored, nato je zadel še kapetan Tekavec (17-20). Marojevič je bil dvakrat natančen pri strelu s sedmih metrov, Mlakar je pridno zbiral obrambe in ko sta bila v 53. minuti uspešna še oba Jana (op. Hočevar in Bevec) je semafor kazal izid 17-24. Po 11-ih minutah suše, so Slovanovi igralci prekinili strelski mrk in dosegli svoj 18. zadetek. Hočevar je bil še enkrat več uspešen z zunanje linije (18-25), Vidmar pa je zabil zadnji zadetek za ivanško zasedbo. Končni izid srečanja so v 60. minuti postavili domači (19-26).

Ob bučni navijaški podpori, ki so jo bili SVIŠ-evi igralci deležni skozi celotno srečanje, so ob zadnjem pisku sirene varovanci Aleksandra Polaka zasluženo slavili in s šesto zmago v sezoni poskrbeli, da se bo tudi v prihodnji sezoni v Ivančni Gorici igral prvoligaški rokomet.

Pri Ivančanih je bil strelsko najbolj učinkovit Marojevič, s sedmimi zadetki, 5 jih je prispeval Vidmar. Eden od junakov srečanja je bil vratar Jernej Mlakar, ki je poleg 13-ih obramb dosegel še dva zadetka. Jernej je takole strnil svoje misli po srečanju: “Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, zato smo se dobro pripravili. Zavedali smo se, da z našo igro lahko osvojimo dve točki. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, nato pa smo se zbrali in zasluženo zmagali.”

Prihodnji vikend sledi premor za finalni turnir Pokala Slovenije, v katerem so naši rokometaši svoje nastope zaključili med najboljšimi osmimi ekipami. Že danes pa lepo vabljeni na zadnjo domačo tekmo proti zasedbi Ribnice, ki se bo odvila v soboto, 21. maja ob 19. uri. Za zaključek svoje osme sezone med prvoligaši bodo SVIŠ-evi igralci gostovali pri Celjanih, tekma bo v petek, 27. maja ob 18. uri.

Lepo vabljeni podpreti fante in jim čestitati za nov uspeh.

NAVIJAMO ZA SVIŠ!!!

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)