Pa smo jo dočakali. Po 4-ih neodločenih izidih in dveh porazih, smo v 8. krogu lige NLB prišli do prve ligaške zmage v letošnji sezoni. Že med tednom so si fantje povrnili samozavest, ko so zanesljivo slavili v pokalnem tekmovanju, včeraj pa so ob bučni navijaški podpori SVIŠ-evih privržencev, ki so preglasili domače navijače, vpisali novi točki in se na lestvici kljub odigrani tekmi manj, pomaknili na 8. mesto prvenstvene lestvice.

Prvih 10 minut smo spremljali zelo izenačeno srečanje, nobena izmed ekip ni vodila za več kot zadetek (1-2, 2-3, 5-4). Pri ivanški zasedbi sta bila razigrana Cirar in Justin, Tekavčič ter Zavodnik pa sta bila zanesljiva s krilnega položaja. Glavan je k neodločenemu izidu 5-5 pripomogel z dvema obrambama. V 14. minuti so Mariborčani prvič na tekmi povedli s +3, toda ivanška zasedba se je vrnila in z golom Zavodnika v 21. minuti izid izenačila na 9. Domača ekipa si je znova priigrala najvišjo prednost (13-10, 14-11), vendar so SVIŠ-evi igralci preko Marojeviča in Zavodnika prišli le na zadetek zaostanka (14-13), izid polčasa pa je po uspešni izvedeni sedemmetrovki postavil Marko Abramovič.

Po odmoru je Justin s svojim četrtim zadetkom varovance trenerja Aleksandra Polaka, prvič po izidu 2-3, povedel v vodstvo (14-15). Domači so izenačili, Cirar pa je zadel za novo vodstvo. Po zadetku mladega Kompareta (16-17) in ubranjeni sedemmetrovki Komarja, je Marojevič v 38. minuti poskrbel za prvo prednost s +2 (16-18). V 45. minuti je ob dvignjenih rokah sodnikov pomemben zadetek zabil Pirnat in Ivančane povedel v novo najvišje vodstvo (19-22). Z učinkovito igro v napadu in gibljivo obrambo so igralci v rumenih dresih ob glasni navijaški podpori vzdrževali prednost in jo v 55. minuti po zadetku Justina povišali na +4 (23-27). Dobri dve minuti pred koncem je Zavodnik zabil 28 zadetek za gostujočo ekipo za novo vodstvo s +4. Nato pa so domači po nekaj naših napakah in manjši nezbranosti začeli topiti prednost, se z delnim izidom 3-0 povsem približali (27-28), toda obrambne vrste so zdržale in po zadnjem sodniškem pisku so se zasluženih dveh točk veselili igralci RK SVIŠ Ivančne Gorice.

Pri SVIŠ-u sta bila strelsko najuspešnejša Justin (4) in Zavodnik s po 6-imi zadetki, igralec tekme Marko Marojevič je dosegel 5 zadetkov, Cirar 4, Tekavčič 3, po enkrat pa so zadeli Sašek, Pirnat, Kompare in Abramovič. Znova sta pomemben delež prispevala tudi vratarja Glavan in Komar.

Trener Aleksander Polak je takole opisal dvoboj: Prigarana zmaga. Na tekmo smo se zelo dobro pripravili, saj je bila za ene in za druge zelo pomembna. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav v obrambi, Maribor Branik je prelahko prihajal do golov. Ko smo obrambo spremenili v 6:0, je vse izgledalo bolje. Dve točki na gostovanju sta pomembni, zato smo zelo zadovoljni.”

Novo srečanje RK SVIŠ Ivančno Gorico čaka že v soboto, 19. novembra 2022 ob 19. uri, ko bodo po dolgem času igrali domače srečanje. V goste prihaja aktualni državni prvak in trenutno drugo uvrščena ekipa RK Celje Pivovarna Laško. Navijači, že danes lepo vabljeni, da napolnimo dvorano in pripravimo pravo navijaško vzdušje.

DEJMO SVIŠ, navijamo za vas!

 

 

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)