V 16. krogu Lige NLB je domačo zasedbo RK SVIŠ Ivančna Gorica čakalo pomembno srečanje proti neposrednim konkurentom in zasledovalcem na lestvici. Po slabem mesecu dni, ko so Ivančani v zaostali tekmi na kolena spravili Ribnico, je morala tokrat premoč priznati tudi gostujoča ekipa iz Dobove. Odličnim navijačem, ki so skozi celotno srečanje podpirali domače fante in glasno navijali, so se SVIŠ-evi rokometaši zahvalili na najlepši možen način, s tretjo prvenstveno zmago. Novi, še kako pomembni točki, pomenita bolj sproščeno nadaljevanje prvenstva in skok na 9. mesto lestvice.

Za razliko od srečanja v Ljubljani, kjer ivanški rokometaši niso blesteli v obrambi, smo tokrat videli povsem drugačno zgodbo. Kapetansko je začel Nik Pirnat in dosegel prvi zadetek na srečanju, med vratnicama je odlično začel tudi Jaka Glavan, vroči Denis Zavodnik pa je z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za vodstvo s 3-1. Gostje so v 6. minuti uspeli izenačiti (3-3), vendar sta za novo vodstvo poskrbela nezgrešljivi Zavodnik in Cirar (4-3, 5-4). Novo izenačenje je s svojo tretjo obrambo preprečil Glavan, v napadu sta za +2 zadela Košir in Marojevič (6-4, 7-5). Glavan je prispeval še eno obrambo, Justin pa v 12. minuti zabil za prvo prednost s tremi zadetki (8-5). Dobova je izid izenačila (8-8), nato pa smo videli igro gol za gol. V 26. minuti so gostje prišli do prvega vodstva (10-11), ki so ga obdržali do polčasa (12-13).

V nadaljevanju so igralci Dobove povedli s +2, toda za izenačenje sta bila uspešna Marojevič in Sašek (14-14). Z zbiranjem obramb je nadaljeval Glavan, Marojevič pa je bil dvakrat zapored uspešen iz sedmih metrov za izenačenje na 15 oz. 16. Domen Košir je v 40. minuti, po dveh uspešnih protinapadih, domačim prinesel novo prednost (18-16). Domen je s tretjim zadetkom v nadaljevanju zadel za 19-17. V 43. minuti je Glavan ubranil še drugi strel iz sedmih metrov. Gostje so se v 44. minuti približali le na zadetek (19-18), vendar sta razpoloženi Marojevič in Justin še enkrat več poskrbela za prednost treh zadetkov (21-18, 22-19). Domači niso popuščali in na krilih Jake Glavana v zadnjih 10 minut vstopili z lepo rezultatsko zalogo (24-21). 7 minut pred koncem srečanja je izjemno iz obrata zadel Cirar, v naslednjem napadu pa zabil za novo najvišje vodstvo (26-22). Ivančani se niso ustavili, obramba je bila gibljiva, na svojem mestu pa izvrstni Jaka Glavan. Justin je v 55. minuti povišal domače vodstvo na +5 (27-22). Gostje so nato sicer uspeli z dvema zadetkoma ublažiti poraz, toda zmaga in pomembni dve točki sta ostali doma.

Pri domačih je velik delež k zmagi prispeval Jaka Glavan s 15-imi obrambami, z desetimi zadetki je izstopal igralec tekme Marko Marojević, pet pa jih je dodal Domen Košir.
 

Marko Marojevič je takole opisal srečanje: “Pokazali smo pravi obraz, dobro smo se pripravili na nasprotnika ter igrali dobro obrambo. Vedeli smo, kje je nevarnost ter imeli dobro realizacijo. V napadu nam je bolje steklo v 2. polčasu. Za nas so to zelo pomembne točke, gremo naprej!”

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK DOBOVA 27:24 (12:13)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar, Struna, Glavan (15 obramb), Bevec, Cirar 3, Justin 3, Abramović, Kolarič, Zavodnik 3, Tekavčič, Omahen, Pirnat 1, Marojević 10 (3), Sašek 2, Kompare, Košir 5,
RK DOBOVA: Grudnik (1 obramba), Mlakar (6 obramb), Pandžić, Bogovič, Glogovšek, Dizdar, Luzar 3, Pintar 3, Šukić 4, Latković 2, Mlakar, Ferenčak 2, Kozolić, Tajnik 2, Grobelnik 2, Nešić 6 (1),

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 (3), RK DOBOVA 3 (1)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 8 minut, RK DOBOVA 4 minut

Naslednje srečanje varovance trenerja Aleksandra Polaka čaka že v petek, 3. marca ob 19. uri, ko se bodo odpravili na gostovanje v Trebnje. Domači so veliki favoriti, toda zagotovo se SVIŠ-evi igralci ne bodo predali že v naprej.

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)