Na petkovem gostovanju v Trebnjem, pri ekipi Trima, smo na polovici tekme zaostajali le za zadetek (12-11), v nadaljevanju pa so domači stopili na plin in upravičili vlogo favoritov. Na koncu so slavili z zanesljivih 31-22.

Kljub (pričakovanemu) porazu, je bil strateg ivanške zasedbe lahko s prikazano igro svojih varovancev več kot zadovoljen. Ob poškodovanemu Vidmarju, Kutnarju in Bevcu so zopet nekoliko več priložnosti dobili mladi igralci. V srečanje so sicer bolje vstopili gostitelji, toda SVIŠ-evi igralci so jim vneto sledili. Trimovci so povedli, naši igralci pa hitro izenačili. Igro gol za gol smo spremljali vse do 18. minute, ko je Justin še sedmič na tekmi poravnal izid (7-7). Z delnim izidom 3-0 so se trebanjski rokometaši nekoliko oddaljili, po minuti odmora Polaka, pa so naši igralci strnili svoje vrste in se domači ekipi v 22. minuti znova približali (10-9). Toda sledil je nov trojček zadetkov Trimove zasedbe, vendar so se Ivančani še enkrat več vrnili in na polčas odšli z minimalnim zaostankom (12-11).

Odmor je očitno bolje ustrezal domačim, ki so v 33. minuti povišali svojo prednost na plus 4 (15-11). Z minuto odmora je nalet Trima vsaj začasno zaustavil Polak. V 44. minuti je bila prednost domače zasedbe 6 zadetkov (22-16). Z zadetkom Justina in Marojeviča ter dvema obrambama Komarja je SVIŠ znova prišel nekoliko bližje (22-18). Nato pa delni izid 5-0 za rezultat 27-18. V zadnjih desetih minutah so nato Trimovi igralci srečanje mirno pripeljali do konca in slavili z izidom 31-22.

Tokrat velja pohvaliti Luko Komarja, ki je zbral 9 obramb, strelsko pa je bil najbolj učinkovit Marojevič s šestimi zadetki. 5 jih je dodal Andraž Justin, ki je takole pokomentiral srečanje: “Mislim, da smo danes prikazali dobro igro, sploh prvi polčas je bil z naše strani zelo dober. Pokazali smo željo, obramba je delovala na najvišjem nivoju, tudi v napadu smo odigrali pametno, kljub temu, da smo tu pa tam naredili kakšno manjšo napako. Na žalost smo v drugem polčasu začeli slabo, ekipa Trima je to izkoristila. Borili smo se do konca, priložnost so na tekmi dobili tudi mlajši igralci in lahko še enkrat poudarim, da smo sviševci in trimovci odigrali odličen sosedski derbi.”

RK TRIMO TREBNJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:22 (12:11)

RK TRIMO TREBNJE: Grčo, Čudič (9 obramb), Slatinek Jovičič 3, Višček 3, Horvat 1, Didovič 3, Jurečič, Radojković 5 (1), Pipp 5, Kotar 3, Potočnik, Redek, Glavaš 5 (2), Krešić, Ćorsović 3,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar (9 obramb), Struna (1 obramba), Glavan (1 obramba), Cirar 3, Justin 5, Abramović, Kolarič 1, Zavodnik 4, Tekavčič 1, Omahen 1, Pirnat 1, Marojević 6, Sašek, Bradač, Kompare, Košir,

Sedemmetrovke: RK TRIMO TREBNJE 5 (3), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 0 (0)
Izključitve: RK TRIMO TREBNJE 4 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut

Sledi kratek reprezentančni premor, nato pa nadaljevanje državnega prvenstva in dve pomembni srečanji SVIŠ-eve zasedbe pred domačimi navijači. Najprej v Ivančni Gorici gostuje RD Urbanscape Loka (18.3.), nato pa še ekipa Krškega (25.3.). Že danes vsi lepo vabljeni podpreti ivanške rokometaše v boju za nove prvenstvene točke in obstanek med prvoligaško druščino.

DEJMO SVIŠ!!!

Foto z naslovnice: Zala Gole (RK Trimo Trebnje)

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)