Sobotni dvoboj spodnjega dela lestvice med SVIŠ-em in Mariborom, je bil pomemben za obe ekipi. Domači so bili v iskanju potrditve igranja v prvi ligi tudi v prihodnji sezoni, gostje iz Maribora v lovljenju prepotrebnih točk in zadnjega vlaka za obstanek med elito. Na veselje nabito polne dvorane, ki je pričarala izjemno navijaško vzdušje, so slavili domači rokometaši. Že na odmor so Ivančani odšli z lepo prednostjo (18-12), prigarano pa v drugem polčasu kljub pritisku gostov zadržali in slavili z izidom 30-26.

Po začetnem otipavanju in izenačeni igri na obeh straneh (2-1, 3-3, 4-4, 5-4), ko so bili za domačo zasedbo uspešni Zavodnik in po dvakrat Marojevič ter Sašek, je za prvo vodstvo s +2 poskrbel Zavodnik. Med vratnicama je bil tudi tokrat zbran Glavan, kar sta v napadu izkoristila Zavodnik s svojim četrtim zadetkom in Domen Košir (8-4, 9-4). V 14. minuti je Cirar po lepi podaji Marojeviča zadel za novo prednost s +4 (10-6). Sledile so minute gostov, ki so se v 18. minuti približali le na zadetek (10-9), izenačenje je preprečil Jaka Glavan, ki je vpisal novo obrambo. Še enkrat je bil uspešen Cirar in prednost domačih podvojil (11-9). Z dvema obrambama (tudi iz sedmih metrov) je Glavan ohranjal visok nivo, toda Mariborčani se niso predali. Uspeli so znižati (11-10 in 12-11). V zaključku polčasa je bil vroč Tekavčič, svoj zadetek pa je vpisal tudi Glavan. Za izid polčasa in najvišjo prednost je poskrbel Bevec (18-12).

Po odmoru so gostje v slabih desetih minutah prepolovili zaostanek (20-17, 21-18), v 42. minuti pa izid znižali na 22-20. Cirar in Tekavčič sta prednost podvojila (24-20). Gostje so po minuti odmora znižali, toda Abramović je bil zanesljiv iz sedmih metrov (25-21). Še nekajkrat so Mariborčani uspeli priti na zaostanek treh zadetkov. Marojevič in Košir sta na črti šestih metrov zaposlila Bevca, nato pa je bil Domen še dvakrat natančen in zunanje linije. Končni izid (30-26), je nekaj sekund pred zadnjim piskom sirene z zavrtinčeno žogo postavil Zavodnik.

Odlična obramba, ki ji je poveljeval Jaka Glavan (13 obramb) ter nevarni strelci iz vseh položajev, so pripomogli, da so ivanški rokometaši vpisali pomembni dve točki. S petimi zadetki so bili v domačih vrstah strelsko najbolj uspešni Marojević, Zavodnik in Matevž Tekavčič. Slednji je bil izbran za igralca tekme in po tekmi je povedal: »To je to, kar smo potrebovali na tej ključni tekmi. Dosegli smo pomembno zmago. V prvem polčasu smo sicer imeli nekaj problemov, ampak smo z moštveno igro prišli do svojega cilja – to je zmage in prve lige tudi v novi sezoni.«

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK MARIBOR BRANIK 30:26 (18:12)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar, Struna, Glavan 1 (13 obramb – 1 x 7m), Bevec 3, Cirar 3, Justin 1, Abramović 1 (1), Zavodnik 5, Tekavčič 5, Omahen, Kutnar, Pirnat, Marojević 5, Sašek 3, Kompare, Košir 3,
RK MARIBOR BRANIK: Zupančič (5 obramb), Strašek (3 obrambe), Planinšek 1, Jezernik 3, Sok 4 (2), Kovačec 1, Jerenec 1, Košec, Gregorič 3, Kačičnik 4, Budja 9, Razgor, Hedl,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 (1), RK MARIBOR BRANIK 3 (2)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 6 minut, RK MARIBOR BRANIK 6 minut

Naslednja tekma člane RK SVIŠ Ivančna Gorica čaka že v petek, 14. aprila, ko se bodo ob 18. uri v gosteh pomerili z državnimi prvaki, RK Celjem Pivovarno Laško. Tekma bo tokrat odigrana v novi dvorani, v bližnjih Štorah. To sta kraj in občina iz katere prihaja naš bivši igralec, Jernej Mlakar. Skupaj z njegovim očetom in županom je klub spletel prijateljske vezi, o čemer več v prihodnjih dneh.

Vabilo na tekmo 22. kroga med RK Celje PL in RK SVIŠ Iv. Gorica

Že danes vsi privrženci SVIŠ-a vabljeni na tekmo v Štore, kjer se rokomet na igrišča vrača po 40-ih letih. V veliko veselje nam je, da bomo del tega dogodka tudi mi.

DEJMO SVIŠ!!!

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)