Že kmalu okrog pete ure popoldan se je v petek okoli Štor začela zbirati množica rokometnih privržencev, ki so bili po več kot 40-ih letih priča igranju rokometa v teh krajih. Pred začetkom tekme je župan Miran Jurkošek iz tabora obeh ekip dobil spominska dresa, nato pa se je začelo zares.
 
Čeprav so s sredine igrišča začeli Celjani, je prvi zadetek v Štorski lepotici pripadel našim fantom. Po obrambi Komarja je bil v napadu po lepi podaji Saška uspešen Cirar. V naslednjem napadu je Sašek asistiral še Justinu, ki je zadel za vodstvo z 0-2. Strmljan je z dvema zadetkoma izenačil (2-2), toda Marojević je SVIŠ znova povedel do prednosti (2-3). Z novim zadetkom Justina je prednost narasla na plus 2 (2-4). Domači so ob odličnem navijaškem vzdušju še enkrat več izenačili (4-4), vendar sta za bila za novo vodstvo ivanške zasedbe v 11. in 13. minuti uspešna Tekavčič in Cirar (4-5, 5-6). V naslednjih petih minutah smo v režiji Vlaha in Marguča videli odličen celjski nalet ter delni izid 7-0 za visoko prednost domače zasedbe (12-6). Strelski post gostov je ob uspešno izvedeni sedemmetrovki prekinili Abramovič. Celjani so si priborili že 11 zadetkov zaloge, na polčas pa odšli z izidom 22-12.
 
V nadaljevanju je trener Aleksander Polak porazdelil igralne minute in priložnost ponudil tudi preostalim članom ekipe, da preizkusijo parket nove dvorane. Strelsko je bil tokrat razpoložen Abramović, ki je v drugem delu dosegel 6 od svojih 7-ih zadetkov. Med strelce so se vpisali tudi mladi Kompare, Omahen in Kolarič. Podobno kot Košir v prvem polčasu, je v zadnjih desetih minutah srečanja 3-krat zadel tudi Tekavčič. Celjani so vpisali zanesljivo zmago (37-27). Po srečanju je izjavo podal Andraž Justin, strelec 4-ih zadetkov: “Vzdušje v Štorah je bilo fantastično. Pred polnimi tribunami in pred sijajnim vzdušjem je bilo lepo igrati. Zavedali smo se, da je nasprotnik za nekaj razredov boljši od nas, a smo se borili po svojih najboljših močeh, potem ko smo dali resnično vse od sebe. Nekaj časa smo bili na začetku tekme konkurenčni, potem pa so dali Celjani v prestavo višje ter nam rezultatsko pobegnili. Čestitke gostiteljem za zasluženo zmago.”

 

Po srečanju smo bili tudi letos deležni gostoljubja župana Štor in na Domu na Svetini smo v prijetni družbi Celjanov in domačih organizatorjev preživeli lep večer, podkrepljen tudi z glasbenimi vložki naših navijačev.

Hvala vsem za lep in čudovit dogodek.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 37:27 (22:12)

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Bojić (9 obramb), Belkaied (7 obramb), Gaberšek, Strmljan 2, Knez 1, Mazej 1, Cokan 4 (2), Marguč 6 (3), Antonijević 1, Ivanković 2, Janc 5, Muhović 1, Žabić 2, Vlah 7, Martinović 4, Suholežnik 1,
RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Komar (2 obrambi), Struna (2 obrambi), Glavan (6 obramb), Bevec 1, Cirar 3, Justin 4, Abramović 7 (3), Kolarič 1, Tekavčič 4, Omahen 1 (1), Kutnar, Pirnat, Marojević 2, Sašek, Kompare 1, Košir 3 (2),

Sedemmetrovke: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5 (5), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 7 (6)
Izključitve: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 14 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 minut

Novo srečanje ivanške rokometaše čaka v soboto, 22. aprila v domači dvorani OŠ Stična, ko se bodo pomerili proti ekipi iz Slovenj Gradca. Navijači, že danes lepo vabljeni na tekmo 23. kroga. Srečanje se prične ob 19. uri.

 

DEJMO SVIŠ!!!

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)