Na dolenjskem spopadu ekip iz vrha lestvice smo skozi celotno srečanje spremljali zelo izenačen in zanimiv dvoboj. Nobena ekipa si ni priigrala občutnejše prednosti. Na koncu so imeli eni in drugi priložnost, da bi odnesli polni točkovni izkupiček, razpletlo pa se je tako, da sta si ekipi razdelili točki, kar je na koncu še najbolj pravično. Osnovnošolska trdnjava je še tretjič letos ostala nepremagana, navijači pa so še enkrat več dokazali, da jih tudi sredin termin ne more odvrniti od številčne in glasne podpore svojim rokometnim junakom.

Po dveh obrambah domačega vratarja Glavana je prvi zadetek na srečanju padel šele v tretji minuti srečanja, ko je bil uspešen Domen Košir. Krka je izenačila toda Justin in Kutnar sta domače znova povedla v vodstvo (2-1, 3-2). Pri izidu 3-3 je Glavan gostom obranil strel iz sedmih metrov. Kljub temu so bili igralci Krke tisti, ki so v naslednjem napadu prešli v vodstvo (3-4). Kutnar je izneačil, vendar ne za dolgo. V 13. minuti so imeli novomeščani 2 zadetka prednosti (5-7). Grum in Justin sta izid poravnala, med vratnicama je bil uspešen Glavan. Marojevič je zadel v protinapadu za novo vodstvo domače ekipe (8-7), nato pa bil uspešen še dvakrat zapored za prvo vodstvo s +2 (10-8). Gostje so znižali, nato pa je Klemenčič, novomeščan v vrstah SVIŠ-a, zopet podvojil prednost (11-9). Vratnica je rešila domačo ekipo, kapetan Pirnat je v protinapadu izvrstno našel Tekavčiča, ki je v 23. minuti zabil za 12-9. Sledil je preobrat gostujoče zasedbe, ki je izid najprej izenačila (12-12), nato pa v 28. minuti povedla z 12-14. Vidmar je bil zanesljiv s sedmih metrov, Pirnat pa je z novo natančno podajo Tekavčiču lepo asistiral za izenačenje na 14. Do izteka polčasa se izid ni več spremenil.

Med odmorom so za popestritev na igrišču poskrbele trebanjske mažorete in breakdance skupina Bastars academy, nagradno igro sponzorja tekme Vitaterm d.o.o., pa smo bili primorani prestaviti po zadnjem sodniškem žvižgu.

Tudi nadaljevanje je prineslo izenačeno srečanje, pol koraka prednosti so imeli igralci iz Novega mesta (15-16, 16-17). Glavan je z dvema odličnima obrambama poskrbel za navdušenje v nabito polni dvorani. Marojevič je izenačil na 17, nato pa so domači v 41. minuti po novi obrambi Glavana povedli. Uspešen je bil Cirar za izid 18-17. Nekaj napak in zgrešenih strelov so gostom omogočile novo vodstvo. Vidmar je izid najprej izenačil na 19, nato pa skupaj s Koširjem poskrbel za izid 21-19. V zadnjih 8 minut srečanja sta ekipi vstopili poravnani na 22. Za novo vodstvo s +2 je poskrbel tandem Vidmar-Marojevič. Gostje so se približali na le zadetek zaostanka, toda Cirar je bil še enkrat več uspešen s črte šestih metrov (25-23). Kukman je z dvema zadetkoma izid izenačil na 25, Glavan pa z obranjenim zicerjem preprečil vodstvo gostov, nato pa vpisal novo obrambo. Krka je po protinapadu in izključitvi na domači strani uspešno izkoristila strel s sedmih metrov in povedla s 25-26. Ob vstopu v zadnjo minuto je s pravo bombo mrežo zatresel Marojevič. 8 sekund pred koncem so imeli Krkaši na voljo strel s sedmih metrov, ki ga je uspešno izvedel Kukman. Polak je svoje fante 5 sekund pred koncem tekme poklical na zadnji posvet. S sredine je akcijo začel Vidmar in se uspešno prebil vse do devetih metrov, kjer sta ga nepravilno zaustavila obrambna igralca Krke, sirena pa je le trenutek zatem oznanila konec srečanja. Sodnika sta po posvetu gostujočemu igralcu pokazala rdeči karton in dosodila strel s sedmih metrov. Še enkrat več je svoje mojstrstvo pokazal Marojevič in zanesljivo zadel za zasluženo točko (27-27). Igralec tekme, Jaka Glavan je po še eni infarktni končnici povedal: “Še ena težka tekma je za nami, vedeli smo kakšna bo in da so bili Novomeščani favoriti. So evropska ekipa, pridobili so nove, še boljše igralce. Uspelo nam je izvleči točko, škoda ker nismo vzeli obeh, glede na vzdušje. Hvala vsem navijačem in gremo naprej.”

 

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – MRK KRKA 27:27 (14:14)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Pekeč, Glavan (13 obramb), Cirar 2, Justin 2, Tekavčič 2, Stopar, Klemenčič 1, Omahen, Kutnar 3, Pirnat, Grum 1, Marojević 8 (2), Korošec, Kompare, Košir 3, Vidmar 5 (1),
MRK KRKA: Rauh (7 obramb), Brajer, Blaževič (4 obrambe), Bradeško, Avsec 2, Majstorović 3 (1), Rašo, Vukić 4 (1), Stanojević 1, Rašo 1, Zajc, Nikolić 5, Lavrič, Kukman 5 (1), Matko 2, Horvat 4,

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 (3), MRK KRKA 5 (3)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut, MRK KRKA 4 minut
Rdeči kartoni: MRK KRKA 1

Če so imeli tokrat naši igralci nekoliko več časa za pripravo na nasprotnika, pa se bo zgodba sedaj obrnila. Jutri namreč sledi gostovanje v Škofji Loki, kamor se varovanci trenerja Aleksandra Polaka odpravljajo iskati nove prvenstvene točke. Domača zasedba RD Urbanscape Loka bo namreč naslednji nasprotnik. Srečanje 7. kroga Lige NLB se prične ob 19. uri v Športni dvorani Poden. Benjamin Cirar, izkušeni krožni napadalec, je izjavil: “Po sredini domači tekmi se odpravljamo na težko gostovanje k ekipi Loke. S soigralci se zavedamo za kako dobro ekipo gre, sploh na domačem igrišču. Odigrati želimo kakovostno tekmo, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo. Vabim vse navijače da nas podprejo tudi v Škofji Loki!”

DEJMO SVIŠ! NAVIJAMO ZA VAS!!!

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)