Naša članska ekipa ima za seboj še drugo prijateljsko tekmo, tokrat z mednarodnim prizvokom, saj so premagali avstrijski Ferlach, ki igra v prvi avstrijski ligi.

Avstrijci, s slovenskim pridihom trenerja Ivana Vajdla in slovenskih igralcev (Anže Ratajec, Blaž Kleč, Rok Golčar, Izudin Mujanović, Domen Ošlovnik) so sicer prvi na tekmi povedli (z 0:1), a to je bilo tudi edino vodstvo gostov na tekmi. Naši fantje so hitro postavili stvari na svoje mesto, povedli in prednost zadetka ali dveh držali ves do konca prvega dela tekme. Na polčas so odšli z rezultatom 14:11. V drugem so naši še naprej držali prednost, a vse do zadnjih minut srečanja, ko so se igralci Ferlacha približali in celo izenačili na 23:23. Varovanci trenerja Polaka so nato s šestimi zaporednimi zadetki postavili izid tekme (29:23) in tako nadaljevali niz zmag na prijateljskih tekmah.

Prijateljska tekma
RK SVIŠ Ivančna Gorica –
SC Ferlach 29:23 (14:11)
Strelci za SVIŠ: 
Knez 2, Zafran 7, Fink 2, Hrovat 2, Stopar 4, Matej Košir 1, Krabonja 2, Matic Košir 3, Prinat 1, Bučar 1, Kutnar 2, Zlatnar 2
Vratarji: 
Škorc 4 obrambe, Vencelj 5 obramb, Pekeč 5 obramb
Strelci za Ferlach:
Kleč 2, Vanzov 2, Golčar 3, Ratajec 5, Jurinic 2, Ploner 1, Mujanovič 2, Spitzinker 2, Pomorisac 4

Naslednji dvoboj našo člansko ekipo čaka v torek, ko v našo dvorano OŠ Stična prihaja lanskoletni prvoligaš iz prestolnice RD LL Grosist Slovan. 

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)