Po več kot polletni odsotnosti z rokometnih igrišč zaradi situacije, ki jo spremljamo doma in po svetu, se jutri začenja zares. Na prvi tekmi v novi tekmovalni sezoni 2020/2021 člani gostijo vedno neugodni RK Dol TKI Hrastnik.

V luči ukrepov, ki smo jih dolžni spoštovati, da preprečimo nadaljnje širjenje nove koronavirusne bolezni, tokrat Dvorana OŠ Stična ne bo pokala po šivih. Kljub temu pa smo v klubu uspeli pridobiti dovoljenje, da bo omejeno število gledalcev lahko prisotno na tekmi, ki se prične ob 19. uri.

Ekipa je po predčasnem zaključku minule sezone doživela nekaj sprememb, se še dodatno pomladila, vendar kljub temu na prijateljskih tekmah pokazala, da bodo mladi in igre željni SVIŠ-evi igralci trd oreh za vse nasprotnike. V pripravljalnem obdobju so odigrali 7 tekem in zabeležili 6 zmag ter vpisali en poraz. Še enkrat več so bili najboljši na domačem tradicionalnem turnirju, ki je potekal konec meseca avgusta.

Gostje iz Dola pri Hrastniku so naši stari znanci. V lanski sezoni sta se v Ivančni Gorici ekipi pomerili v 3. krogu, zmage so se veselili domači igralci (33-31, polčas 19-15). Povratno srečanje v Dolu pri Hrastniku pa je pripadlo gostiteljem, ki so slavili z izidom 39-36 (polčas 21-16). Na prvenstveni lestvici je bilo ob prekinitvi le dve točki razlike v prid naše ekipe.

Novi vodja in kapetan ivanške zasedbe, Robert Tekavec, nam je pred srečanjem povedal o pričakovanjih pred začetkom sezone: »Končno je tu začetek lige in s tem prva prava tekma. Po tako dolgem premoru smo vsi komaj čakali na ta trenutek. Priprave smo kljub problemom z aktualno temo opravili dobro. Na roko nam je šla tudi prestavitev začetka lige, čeprav bi igralci raje čim prej začeli. V ekipi je kar nekaj novih fantov, ki so se super vključili v ekipo, v sami igri pa bomo morali uigranost še stopnjevati tekom sezone. Ne glede na vse, smo na tekmo s Hrastnikom dobro pripravljeni. Med seboj se dobro poznamo in kakšnih večjih neznank ne bo. Seveda bi si želeli tekmo igrati pred polno tribuno, a razmere so takšne kakršne so in nanje ne moremo vplivati. Vse navijače, ki boste prišli na tekmo naprošam, da upoštevate navodila organizatorja. Če se malo pošalim pa se ne spomnim, kdaj je bila tekma SVIŠ-a nazadnje razprodana.«

Pridite in navijajte za našo mlado in poletno ekipo.

Dvoboj med domačo ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica in gosti iz Dola pri Hrastniku, bo v soboto, 26. septembra 2020 ob 19. uri v Dvorani OŠ Stična. Lepo vabljeni!

SPONZOR TEKME JE:

podjetje AMP Mladen Pavlović s.p. iz Ljubljane, ki se ukvarja z izolacijami energetskih sistemov

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)