S sredino gostujočo tekmo so ivanški igralci v Črnomlju, s sedmo zaporedno zmago, vpisali novi dve točki in tako opravili vse zaostale obveznosti. Že jutri (op. sobota, 24 . 4. 2021) jih čaka redni tekmovalni program in sicer 8. krog, ki ga bodo na domačem igrišču odigrali proti RK Brežice. Tekma se prične ob 19.00 uri, že nekaj minut pred tem pa se bomo vključili v živo preko naše Facebook strani.

Potem, ko so se morali SVIŠ-evi igralci v soboto proti Železnikom kar potruditi za zmago, pa je bilo tokrat v Črnomlju mnogo lažje. Po sicer dobrem začetku in vodstvu naše ekipe (1-3, 2-4, 3-6, 4-7), so domači igralci po nekaj zgrešenih strelih ivančanov, naredili delni izid 4-0 in povedli z 8-7. V 20. minuti je prednost narasla na +2 (8-10), zato je domači strateg reagiral z minuto odmora. Varovanci trenerja Polaka, ki so srečanje večinoma odigrali s pomlajeno zasedbo, so do polčasa uspeli rezultat povišati in na počitek odšli z zalogo petih zadetkov (12-17).

Ekipa Črnomlja se je v začetku drugega polčasa dvakrat približala na 3 zadetke zaostanka (15-18, 16-19), nato pa sta s po dvema zadetkoma Tekavčič in Kutnar izid povišala na 16-22. Odlično je ponujene minute v gostujočih vratih izkoristil David Podržaj. Pred zadnjimi desetimi minutami srečanja je semafor kazal izid 19-26. Črnomelj je v naslednjem napadu izid znižal (20-26), nato pa do konca tekme zadel samo še enkrat, med tem, ko so ivančani pridno polnili njihovo mrežo in dosegli devet zadetkov za končni izid 21-35.

V vrstah SVIŠ-a so mladi igralci odlično izkoristili ponujeno priložnost. Matevž Tekavčič je bil uspešen kar 8-krat, pri tem pa je tudi odlično razigraval soigralce. Aljaž Kutnar, Simon Vidmar in Domen Košir so zadeli po 5-krat, Klemen Lesjak 4-krat, Rok Zaletelj in kapetan Robert Tekavec sta bila uspešna 3-krat, po en zadetek pa sta prispevala še Klemen Sašek in Jan Jaklič. Zopet smo imeli odlična vratarja (Podržaj in Komar), ki sta skupaj zbrala 14 obramb.

 

Ko že omenjeno, je jutri na sporedu tekma 8. kroga proti Brežicam, ki se na prvenstveni lestvici nahajajo na 8. mestu in so zbrali 3 točke. Ivanški rokometaši so skupaj s Šmartnim na vrhu 1. B ligaške lestvice z osvojenimi 14-imi točkami. Kljub točkovni razliki, pričakujemo zanimiv in napet dvoboj. Najuspešnejši strelec s tekme proti Črnomlju, Matevž Tekavčič, ki se je po dolgotrajnem okrevanju zaradi poškodbe, več kot uspešno vrnil na rokometna igrišča je pred jutrišnjim srečanjem podal naslednjo izjavo: «Pričakujemo zahtevno tekmo, saj k nam prihaja neugodna ekipa iz Brežic. Časa za pripravo smo imeli malo, zaradi napornega razporeda tekem. Pripravili smo se, kolikor se je le dalo. Z dobro obrambo in hitrimi protinapadi lahko konkuriramo ekipi, kot so Brežice. Vabim vse navijače na ogled tekme, ki se bo prenašala na SVIŠ-evi Facebook strani. Lepo vabljeni!«

Neposredni prenos srečanja lahko spremljate na našem Facebook profilu RK SVIŠ Ivančna Gorica, začnemo malo pred 19. uro. Se vidimo!

 

Dejmo SVIŠ!!!

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)