Člani:

RK Slovenj Gradec – RK SVIŠ Ivančna Gorica 32 : 30 (15:14)

SVIŠ: Slapničar, Pekeč (vratarja), Tekavec, Nered 1, Potokar, Bregar, Marušič 10 (4 iz 7m), Zavodnik 3, Stopar S. 9, Pekolj 1, Košir Matej 1, Marinčič 1, Stopar G., Bučar 2, Košir Matic.

Strelci za Slovenj Gradec: Ovniček 6, Šol 6.

Igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica so na težkem gostovanju v Slovenj Gradcu iz rok izpustili lepo priložnost za zmago in 2 točki v boju za obstanek. Marsikaj pove že podatek,da so Slovenjgradčani prvič na tekmi povedli šele v 25 minuti (13:12), vse do takrat pa so bili v prednosti Ivančani, ki so igrali odlično, ob tem pa zapravili še vsaj tri čiste “zicerje” za gol. 2. polčas so bolje začeli domačini, ki so v 34. minuti povedli za 3 zadetke (18:15) sledili so odlične minute SVIŠ-evcev, ki so uspeli doseči 5 zadetkov (od tega Zavodnik 3), domači pa le enega in naši so povedli za gol 20:19. Sledilo je še boljše nadaljevanje SVIŠ-a, ki je v 43. minuti povedel z lepo prednostjo 4 zadetkov 24:20 (učinkovita sta bila Stopar Simon in Marušič), nato pa so naši fantje prepoceni samo v treh minutah zapravili vso zalogo 4 zadetkov (24:24). Do 49. minute so se fantje uspeli pobrati in povesti za 2 zadetka 26:24, vendar se domači niso dali, tako da je bilo v 55. minuti po zadetku Marušiča iz 7-m izenačeno 29:29, ob tem pa sta bila izključena kar dva domača igralca. Namesto da bi naši fantje priložnost zagrabili z obema rokama so z dvema igralcema več prejeli kar 2 zadetka, dali pa nobenega in Slovenj Gradec je prednost obdržal do konca srečanja. Čestitke za prikazano igro, škoda pa za zamujeno zmago…

Ker je Sevnica zmagala v Novem mestu pri Krki, morajo Ivančani za obstanek v 1.A ligi doma premagati Ormož in v gosteh Izolo, kar jim iz srca želimo, saj upanje umira zadnje.

Še rezultata mladih ekip:

Mlajši dečki B

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Koper 31:23

Še peta zaporedna zmaga mlajših dečkov B v polfinalu državnega prvenstva. V prihodnjem kolu gostujejo pri MARK Olimpiji v Ljubljani in našim fantom za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice za naslov državnega prvaka zadostuje “že poraz s 7 zadetki”.

Starejši dečki A

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Krško 24:30

Naši fantje so prikazali solidno predstavo in gostom vseskozi dihali za ovratnik, vendar so bili le ti v končnici bolj zbrani in zasluženo zmagali.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)