RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Jeruzalem Ormož 24:25 (11:12)

SVIŠ:Slapničar, Pekeč (vratarja), Tekavec, Nered, Potokar, Bregar, Marušič 8, Zavodnik 2, Hrovat, Stopar Simon 4, Pekolj, Marinčič 2, Stopar Gašper 3, Bučar 2, Košir Matic.

Ormož: Balent, Škalički (vratarja), Bogadi 1, Čudič 3, Gregorc 7, Veselko, Lukman, Grizolt, Kocbek 8, Kosi, Mesarič 4, Kolmančič, Radujkovič, Levak, Petrovič, Rajšp.

V soboto so igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica v domači dvorani proti RK Jeruzalem Ormožu odigrali tekmo za biti ali ne biti – to je z zmago bi pred zadnjim kolom v Izoli ohranili možnosti za obstanek v 1. NLB Leasing ligi, vendar jim žal ni uspelo. Dobro so začeli tekmo, povedli 3:1, 7:4, 8:5, vendar se borbeni gostje niso predajali, izid izenačili na 8:8 in povedli 9:11, polčas 11:12 za goste. Skratka, v prvem polčasu naši v trenutkih, ko so imeli možnost gostom pobegniti na “varno” prednost, le tega niso izkoristili, gostje pa so to znali kaznovati. 2. polčas so bolje odprli gostje, ki so povedli 14:17, vendar se Ivančani niso predajali in so na krilih publike uspeli goste ujeti in povesti 19:18, vendar prednosti niso uspeli zadržati. Gostje so na krilih organizatorja igre Čudiča in mladega zunanjega igralca Kocbeka, uspeli povesti 21:23, vendar je našim uspel še en povratek in izenačenje na 23:23 ter 24:24 slabih 15 sekund pred koncem. Zadnji napad so imeli gostje, Ivančani so dopustili neoviran strel Radujkoviču, da bi ob morebitni obrambi Slapničarja še imeli trohico upanja za zadetek, vendar je Ormoški levičar zadel in zmaga je odšla v Ormož.

S porazom so igralci SVIŠ-a zasedli predzadnje mesto na lestvici in bodo v prihodnji sezoni igrali v 1.B ligi. Uprava kluba se bo potrudila in za prihodnjo sezono sestavila ekipo, ki bo konkurenčna in glede na to, da ima SVIŠ v mladinski in kadetski vrsti nekaj perspektivnih igralcev, bi se lahko ob dobrem delu v prihodnjih sezonah SVIŠ vrnil med rokometno elito.

Gremo SVIŠ!

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)