Že v 1. kolu smo videli izjemno napeto tekmo do samega konca med SVIŠ-em in Krim-Olimpijo, ki se je končala s srečnim koncem in prvo letošnjo zmago Ivančanov z rezultatom 30:29 (15:12).

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Krim-Olimpija 30:29 (15:12)

SVIŠ: Slapničar, Šega, Pekeč in Podržaj (vratarji), Tekavec 1, Andoljšek 6 (2), Oven, Zavodnik 10 (3), Stopar Simon, Sadar Aljaž 5, Knez, Pekolj 1, Pirnat 2, Marinčič 1, Stopar Gašper 2, Košir Matic 2.

Krim-Olimpija: Štavar, Žičkar, Tomasović 3, Novak 5 (4), Fajdiga, Petrovič, Arih 1, Malavašič, Leskovar Herman 2, Klemenc 1, Ratajec, Pogač 2, Lampič, Maleševič 7, Žabjek, Sankovič 8.

Že v 1. minuti je motor ekipe Simon Stopar s prodorom izsilil 7-metrovko, ob tem pa mu je gostujoči igralec nastavil “most”, tako da je Simon padel, se poškodoval in v nadaljevanju tekme ni več stopil na parket. Že pred tekmo smo ostali brez Mateja Koširja, ki je moral odslužiti še tekmo kazni iz lanske sezone ter brez Aljaža Bučarja, ki je ravno tako poškodovan. SVIŠ-evci so vodili skozi celoten 1. polčas, največ za 4 (13:9), vendar se borbeni gostje niso predajali. V 30. minuti smo ostali še brez Jerneja Marinčiča, ki se je poškodoval v protinapadu, ko je zabil in pri tem nesrečno doskočil ter si poškodoval koleno. Polčas +3 za SVIŠ. Fantje so dobro odprli 2. polčas in povedli 18:14 ter imeli čisti strel za +5, ki pa ga je obranil gostujoči vratar Štavar in dal soigralcem nekaj dodatnega elana, ki ga je nagradil še s tremi zaporednimi obranjenimi “zickerji”. V nadaljevanju se je igralo gol za gol, in gostje so prvič povedli za gol v 50 minuti. Sledila je izjemno napeta končnica, v kateri so Ivančnani pustili srce na igrišču in uspeli zmagati za gol. Čestitke si zasluži celotna ekipa, ki se je zdesetkana borila do zadnjega sodnikovega žvižga. Velja omeniti, da je tekmo odigral Gregor Pekolj, ki se je “neformalno” že upokojil in na treningih pomaga trenerju Aksentijeviću ter svoje znanje prenaša na mladi rod. Le ta mu to vrača, saj so odlično delo na igrišču opravili mladinci: Tekavec, Košir, Pirnat in Knez. Pohvala še prišlekom v ekipo: Andoljšku, ki je zabil 6 zadetkov, Sadarju, ki jih je na črti dodal 5 ter vratarju Šegi, ki je v končnici pobralil nekaj žog. Odlična sta bila na igrišču tudi prvi strelec tekme Zavodnik (10) ter vratar Slapničar, ki je zbral lepo število obramb. Bravo fantje, ki v prihodnjem kolu v soboto gostujejo v Grosupljem.

Slavje po zmagi nad Krim-Olimpijo

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)