RK Krško : RK SVIŠ Ivančna Gorica 30:30 (16:16)

Krško: Polutnik in Kozole (vratarja) Romih 1, Deržič, Škafar 1, Sintič 12 (6), Kodrič, Dragan 5, Perko 2, Kastelic 1, Dular 1, Bekrić, Sobotič 2, Vovk, Glogovšek 1, Ban 4.

SVIŠ: Slapničar, Šega in Pekeč (vratarji), Tekavec 1, Andoljšek 3, Pirc, Oven, Krese, Zavodnik 7 (2), Stopar Simon 6 (1), Sadar 1, Knez, Strmole, Košir Matej 7, Stopar Gašper 2, Košir Matic 3.

7-metrovke: Krško 6 (6), SVIŠ 3 (7)

Izključitve: Krško 14 minut, SVIŠ 8 minut.

V Krškem so tekmo bistveno bolj energično pričeli domačini, ki so si priigrali prednost 4-ih zadetkov (7:3), predvsem zaradi njihove borbene obrambe in hitrih polprotinapadov, dočim so naši fantje naredili precej tehničnih napak, obramba pa je bila preveč porozna. Nato pa so začeli igrali tudi Ivanjčani, ki so vztrajno nižali rezultat in ob izteku prvega polčasa imeli celo 7-metrovko za vodstvo, ki pa jo je domači vratar Polutnik obranil. SVIŠ-evci so dobro pričeli 2. polčas in vseskozi imeli prednost enega do dveh zadetkov, nato pa so zgrešili čisti strel za 22:19, kar so domačini izkoristili, ujeli priključek ter 10 minut pred koncem uspeli povesti za 3 zadetke. Ne moremo mimo dejstva, da je že omenjeni vratar Polutnik našim branil skupno kar 4 sedemmetrovke, kar je malce preveč. Ivančani se niso predajali in uspeli izid v 58. minuti izenačiti in se nato v obrambi obraniti. Imeli smo minuto za zadnji napad, ki smo ga poskušali realizirati, vendar zaradi prekrška nad našim igralcem, ki ga sodnika nista piskala, izgubili žogo, na nasprotni strani pa je vratar Šega branil čisti strel in ekipi sta si pravično razdelili točki. Po 4. odigranih krogih ima SVIŠ zmago, dva remija in en poraz ter z 4 točkami zasedajo 8. mesto na lestvici. Prihodnjo soboto doma gostimo 6. uvrščeno Radeče in upajmo na 2. zmago.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)