Ivančani so tretjič letos igrali doma in dosegli še drugo zmago v prvenstvu. V prvem polčasu so bile Radeče trd oreh in Ivančani se nikakor niso mogli odlepiti od borbenih gostov. Na začetku so naši sicer povedli 5:3, nato pa nekaj zgrešenih zicerjev in tehničnih napak, kar so Radečani uspeli kaznovati in celo povesti 7:9. Nato pa je v vrata stopil Jan Šega in dvema ubranjenima 7-metrovkama dodal še nekaj obramb, kar je našim fantom dalo krila, tako da so obrnili rezultat in polčas dobili z 2 zadetkoma razlike. Na začetku 2. polčasa so Ivančani izkoristili svoje priložnosti, dobro zaigrali v obrambi, kjer je bil še naprej razpoložen Šega in uspeli visoko povesti 22:15. V tem tempu so nadaljevali do konca srečanja, pri čemer je trener Aksentijević priložnost ponudil vsem igralcem in eni so jo dobro izkoristili; npr. mladi Urh Pirc, ki je dosegel svoja prva dva zadetka v državnem prvenstvu. Pri naših sta strelsko izstopala Matej Košir z 10-timi in Simon Stopar z 9-timi zadetki. Vse čestitke! Po 5-ih odigranih kolih imajo Ivančani 6 točk in zasedajo 6. mesto na prvenstveni lestvici. Prihodnjo soboto gostujejo v Dolu pri Hrastniku, kjer bodo igrali proti neporaženi in vodilni ekipi prvenstva.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Radeče – MIK Celje 33:26 (15:13)

SVIŠ: Slapničar, Šega in Pekeč (vratarji), Tekavec 2, Andoljšek 1, Pirc 2, Oven, Krese 1, Zavodnik 5, Stopar Simon 9, Sadar, Knez, Strmole, Košir Matej 10, Stopar Gašper 3, Košir Matic.

Radeče: Stegne, Ločičnik 1, Gospodarič, Hrovat 3, Čajko 1, Klinar, Jukič 3, Žičkar 1, Kos, Dobravc 9, Ernestl 8, Koritnik.

7-m: SVIŠ 2 (2); Radeče 0 (2)

Izključitve: SVIŠ 8 minut; Radeče 6 minut.

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)