Tekmovalno je bil ta vikend za SVIŠ-eve ekipe več kot uspešen, saj so v sedmih odigranih tekmah zabeležili prav vse zmage. Izpostavili bi zmago članov proti Črnomlju, s čimer so prekinili niz treh porazov ter zmago mladincev proti Igu, s katero ostajajo v igri za uvrstitev v skupino, ki se bo borila za uvrstitev v 1. mladinsko ligo.

Člani:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Črnomelj 30:27 (17:12)

SVIŠ: Slapničar, Šega in Pekeč (vratarji), Tekavec 2, Pirc, Zavodnik 8 (1), Stopar Simon 2, Bevec 1, Knez 2, Pekolj, Košir Matej, Pirnat, Virant, Bučar 1, Corel 7 (1), Košir Matic 7 (1).

Črnomelj: Aupič, Bagarič in Peteh (vratarji), Husič, Pezdirc 1, Lozar Žiga, Lozar Dominik, Horvat, Ogulin 4, Štrucelj 8, Slobodnik 9, Tomec, Stariha 2, Mihelič 3, Hudelja.

Ivančani so tekmo odločno začeli in povedli kar 4:0. Gostje so se nato uspeli zbrati in v 12. minuti preko zelo razpoloženega Slobodnika uspeli izenačiti. Povrhu vsega se je poškodoval še Matej Košir, kateremu so v UKC zašili čelo. To SVIŠ-evcev ni zmedlo in v 20. minuti so naši fantje spet vodili za 3 zadetke, ob polčasu pa celo s 5 zadetki. Dobro so začeli tudi 2. polčas in takoj povedli za 7 zadetkov (19:12), nato pa so gostje pričeli zmanjševati razliko in v 54. minuti prišli samo na zadetek zaostanka. Naši so se zbrali in v končnici zmagali za 3 zadetke. Čestitke za zmago! S tem so se na lestvici z osvojenimi 12. točkami izenačili s Črnomljem, ki je 7., SVIŠ pa 8. V zadnjem kolu 1. dela prvenstva bo SVIŠ v soboto gostoval v Gorišnici.

Mladinci:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Mokerc Ig 34:28 (17:14)

SVIŠ: Pekeč in Podržaj (vratarja), Tekavec 5, Robida, Pirc 2, Oven, Hrovat, Knez 8, Strmole, Pirnat 2, Bregar, Virant 6, Kastaneto, Košir 11, Kutnar Matevž.

Mladinci so dosegli tretjo zmago zapored in premagali vodilno ekipo 2. mladinske lige skupine Center II ter se Ižancem oddolžili za poraz v prvem delu. Lepo število gledalcev je videlo kakovostno predstavo obeh moštev, odločila pa je boljša obramba domače ekipe. V 11. minuti je bilo še izenačeno 7:7, nato pa so Ivančani pritisnili na plin in uspeli povesti za 4 zadetke 11:7. Do polčasa so gostje uspeli razliko znižati na -3. Dobro so začeli tudi 2. polčas in v 38. minuti je bil izid izenačen 19:19. V obdobju od 40. do 50. minute so prednjačili naši fantje, ki so si priigrali 4 zadetke prednosti 27:23. Sledila je napeta končnica, v kateri so SVIŠ-evci lovili zmago s 6 zadetki prednosti. To jim je uspelo 10 sekund pred koncem, ko je Pirc zabil za končnih 34:28. V zadnjem kolu mladinci gostujejo v Kočevju in pričakovati je zmago, saj so Kočevarji še brez osvojene točke. Naši so zabeležili 6 zmag in 3 poraze in imajo na lestvici 12 točk, kolikor jih ima tudi Grosuplje, dočim jih imajo Ižanci 14. V zadnjem kolu Ižanci doma gostijo Metliko, Grosuplje pa odhaja na gostovanje na Škofljico. Da bi naši osvojili vsaj 2. mesto v skupini, morajo zmagati v Kočevju, Grosuplje pa remizirati ali izgubiti na Škofljici oziroma v primeru zmage Grosuplja na Škofljici, Ig doma izgubiti z Metliko. Upajmo na srečen razplet!

Kadeti:

RK Črnomelj : RK SVIŠ Ivančna Gorica 22:33 (12:16)

SVIŠ: Struna in Jeleninovski (vratarja), Pirc 9, Tekavčič 4, Košir 2, Resnik, Bregar 4, Zaletelj 2, Zaman, Kutnar Matevž 8, Vidmar 3, Lesjak, Možina 1, Trček, Ropič Matic.

Kadeti so v Črnomlju prikazali zelo dopadljivo predstavo in zanesljivo zmagali. S tem so končali redni del državnega prvenstva, pri čemer so v 12 tekmah zabeležili 8 zmag in 4 poraze ter tako osvojili 3. mesto v predtekmovalni skupini Center II in se uvrstili v polfinale državnega prvenstva. S prikazanim smo lahko zadovoljni, saj so zmagali vse tekme, ki so jih “morali” dobiti, premoč so morali priznati le favoriziranima ekipama Trebnjega in Novega mesta.

Starejši dečki A:

RK Črnomelj : RK SVIŠ Ivančna Gorica 17:30 (7:13)

SVIŠ: Struna in Strmšek (vratarja), Tekavčič 7, Košir 3, Bregar 4, Kutnar 6, Lesjak 1, Možina 2, Trček 3, Ropič Matic 2, Pirnat, Ropič Nejc 2.

Gladko, že 12. zaporedno zmago v državnem prvenstvu so zabeležili aktualni državni prvaki, s čimer so osvojili 1. mesto v predtekmovalni skupini Center II in se tako uvrstili v polfinale državnega prvenstva, ki se prične v prvi polovici meseca januarja 2016. Prihodnji vikend z igralci letnika 2000, s katerimi skupaj igrajo pri kadetih, odhajajo na mednarodni turnir v Poreč na Hrvaškem. Srečno fantje!

Mlajši dečki A:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Črnomelj 31:11 (18:5)

SVIŠ: Humar, Žurga Matevž  in Hočevar (vratarji), Vidmar 4, Pirnat, Ropič Nejc 1, Perko Blaž 1, Batis 2, Žurga Anže, Kompare 6, Slapničar 4, Bradač 2, Skubic 4, Košak, Retar 7, Krajnc.

V preloženi tekmi prejšnjega kroga so mlajši dečki A več kot zanesljivo premagali Črnomaljce, pri čemer so priložnost dobili predvsem mlajši igralci in jo lepo izkoristili ter gladko zmagali.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Kočevje 35:18 (19:8)

SVIŠ: Humar in Žurga Matevž (vratarja), Perko Blaž 3, Radovan, Košak, Žurga Anže 3, Ceglar, Bradač 2, Krajnc 1, Kompare 4, Vidmar 5, Pirnat 6, Batis 2, Slapničar 1, Ropič 5, Skubic 3.

Že v petek so mlajši dečki A odigrali redno, 9.kolo državnega prvenstva in zabeležili še 8 zmago. Ob tem imajo še en neodločen izid, skupaj 17 točk in skupaj s Krko zasedajo 1. mesto skupine Center II. Vse čestitke!

Mlajši dečki B:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Črnomelj 24:16 (11:4)

SVIŠ: Hočevar  in Pekeč (vratarja), Krajnc 2, Kompare 1, Slapničar 3, Bradač 2, Skubic 6, Radovan 2, Košak, Hribar 2, Omahen 3, Šparl 1, Retar 2.

Lepo predstavo so prikazali naši najmlajši mlajši dečki B, ki so pokazali pravi ekipni duh in vknjižili še 5 zmago v prvenstvu ter ob dveh porazih, na lestvici na 2. mestu ujeli Metliko. Na igrišče proti Črnomlju so stopili prav vsi igralci in se izkazali, kar so gledalci pozdravili z glasnim navijanjem. Vse čestitke!

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)