V soboto so s polfinalnimi tekmami državnega prvenstva pričeli starejši dečki A in B. Starejši dečki B v polfinalni skupini 8-ih ekip nastopajo še z ekipami Celja, Ormoža, Ribnice, Rač, Brežic, Trbovelj in Slovenj Gradca, kar bo za mlado ekipo, ki jo poleg igralcev letnika 2002 pretežno sestavljajo leto mlajši fantje letnika 2003, kar težek zalogaj, vendar pa bodo fantje v teh težkih tekmah nabrali kar nekaj dragocenih izkušenj, ki jim bodo v prihodnosti še kako prav prišle. Na prvi tekmi so starejši dečki B gostovali pri starih znancih iz Ribnice in izgubili 28:18.

RD Ribnica : RK SVIŠ Ivančna Gorica 28:18 (17:8)

za SVIŠ so nastopili: Perko Matevž, Humar Enej in Žurga Matevž (vratarji), Perpar, Perko Blaž, Žurga Anže, Kompare, Vidmar 3, Pirnat 5, Batis 1, Slapničar, Ropič Nejc 9.

Ravno tako v soboto so v 1. kolu pri Krki v Novem mestu gostovali starejši dečki A, ki se bodo v polfinalni skupini A pomerili z ekipami Krke, Jadrana iz Sežane, Kopra, Radovljice, Škofje Loke ter Krima in Slovana iz Ljubljane. Cilj trikratnih državnih prvakov iz Ivančne Gorice je osvojitev enega od prvih dveh mest v skupini in uvrstitev na finalni turnir najboljše četverice za naslov državnega prvaka. Na prvi tekmi v Novem mestu so pokazali odlično in zrelo igro ter gladko zmagali 32:20.

MRK Krka : RK SVIŠ Ivančna Gorica 20:32 (8:18)

za SVIŠ so nastopili: Struna in Perko (vratarja), Tekavčič 8, Košir 11, Bregar 6, Lesjak 1, Možina 2, Ropič Matic 4, Vidmar, Pirnat, Ropič Nejc.

Krka-Sviš SDA

foto: vir MRK Krka

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)