V nedeljo 15. maja 2016 je v Novem mestu potekal zaključni turnir državnega prvenstva v rokometu za mlajše dečke A (letnik 2003 in mlajši), na katerem so poleg naše ekipe nastopile še: MRK Krka (gostitelj turnirja), RK Slovenj Gradec in RK Sevnica. Tako kot lansko leto so bile tekme zelo izenačene in na koncu so o prvaku odločale malenkosti. Naši fantje pod vodstvom trenerja Aleksandra Polaka, pomočnika Uroša Šparla in vodje moštva Marjana Potokarja so odlično odigrali prvi dve tekmi, in sicer so v prvi tekmi premagali RK Sevnico 16:14 (8:8), na drugi tekmi domačine MRK Krka 19:14 (7:6). Na tretji tekmi proti Slovenj Gradcu pa so slabo odigrali prvi polčas, katerega so izgubili 5:10, v drugem pokazali boljšo igro, vseeno pa so zasluženo zmagali Korošci 19:16. Tako so po koncu tekmovanja Slovenjgradčani, Sevničani in naši fantje vsi zbrali po 2 zmagi in 1 poraz (4 točke) in odločala je medsebojna gol razlika. Najboljši so bili Slovenjgradčani, ki so osvojili naslov državnega prvaka, drugi so bili Sevničani, naši pa odlični tretji. Za naslov državnega prvaka bi zadostoval poraz proti Slovenj Gradcu z golom razlike, poraz z 2 goloma bi pomenil 2. mesto, ker pa smo izgubili za 3, smo bili na koncu tretji, kar je še vedno odličen rezultat. Tekom sezone so mlajši dečki A v državnem prvenstvu odigrali 23 tekem, zabeležili 20 zmag, 2 neodločena izida in samo 1 poraz. Vse čestitke in le tako naprej!

Rezultati:

MRK Krka – RK Slovenj Gradec 14:17 (7:8)

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Sevnica 16:14 (8:8)

RK Slovenj Gradec – RK Sevnica 18:19 (9:10)

RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka 19:14 (7:6)

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Slovenj Gradec 16:19 (5:10)

MRK Krka – RK Sevnica 21:22 (12:12)

Za mlajše dečke A RK SVIŠ Ivančna Gorica so nastopili: Enej Humar, Matevž Žurga in Mark Baranja (vratarji), Simon Vidmar 12, Mark Pirnat 10, Nejc Ropič 9, Blaž Perko 8, Domen Mencej 6, Nejc Batis 5, Vid Kompare 1, Tilen Slapničar, Anže Žurga, Roš Omahen, Radovan Aljaž, David Skubic, Žiga Bradač, Blaž Ceglar, Maks Kolarič.

Nejc Ropič je bil izbran v najboljšo sedmerko igralcev turnirja.

Za konec si zasluži pohvalo tudi organizator zaključnega turnirja MRK Krka, navijači naših fantov, ki so se v Novem mestu zbrali v velikem številu in pa navijači ostalih ekip, ki so pričarali imenitno vzdušje in pravi fair play.

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)