Včeraj je bil v prostorih Gostilne Obrščak na Muljavi slavnostni dogodek podelitve plakete Častnega predsednika RK SVIŠ, dolgoletnemu predsedniku RK SVIŠ Ivančna Gorica, Janezu Zupančiču, dr. med.

Na slavnostni večerji so bili zbrani Janezovi najtesnejši dolgoletni klubski sodelavci, ter najvidnejši podporniki in sponzorji kluba, ter tudi sedanji predstavniki kluba. V prijetnem vzdušju, ki je bil prepleten s številnimi športnimi anekdotami iz preteklih klubskih časov, so prisotni spregovorili o svojih pogledih na skupno pot v klubu. Vsak je iz svojega aspekta poskušal predstaviti kaj ga je k sodelovanju pritegnilo.

V uvodu je Marjan Potokar predstavil Janezovo pot v času od ustanovitve kluba leta 1990, pa do današnjih dni, ter uspehe, ki jih je klub beležil v času Janezovega vodenja (6 sezon nastopanja v 1. ligi, organizacija meddržavne članske tekme v dvorani v Ivančni Gorici, dva nastopa na finalnem turnirju v pokalnem tekmovanju, nastop v super pokalu …). Jože Polak in Andrej Zelko sta spregovorila o vodenju, ki je prinašal rezultate, Gregor Pekolj pa se je zahvalil v imenu igralcev za številna posredovanja ob poškodbah.

Jože Sadar, Dušan Zajc, Jože Kozinc in Srečko Ilovar so predstavili pogled sponzorjev zakaj pomagati rokometašem, ki so ponesli slavo širom po državi in tudi čez meje. Predvsem jih je vodila misel kako pomagati skupnosti za prihodnost. Tekmovalni uspehi pri tem niso najpomembnejši, so pa prijetni. Povraten učinek takšnega delovanja pa bo viden šele čez leta.

Zbrane je v odsotnosti župana, nagovoril podžupan Tomaž Smole, ki je dejal:

“Živimo v časih, ki nas navdaja z mešanimi občutki. Stare vrednote se izgubljajo, nove pa ne izpolnijo pričakovanj in nas puščajo prazne. Včasih je imelo veljavo delo v korist skupnosti, pomoč drugemu je bila pred osebnimi koristmi, ljudje so se medsebojno poznali in spoštovali, otroke smo  vzgajali vsi v smislu nove boljše družbe. In Janez Zupančič prav gotovo pooseblja vse te vrednote. S svojo prizadevnostjo in trudom je omogočil delovanje kluba, ki je dosegel lepe rezultate. Še bolj kot slednji, pa je, da je skupaj s sodelavci na takšen način omogočil številnim generacijam, da lahko še dodatno razvijajo svoje talente in potenciale ter se skozi druženje z vrstniki izoblikujejo v športnike, tekmovalce in predvsem odgovorne mlade ljudi, ki so navajeni s trdim delom dosegati svoje cilje. Tako je pripomogel tudi k razvoju okolja v katerem živi in dela. Občina je ta trud in prispevek prepoznala in se mu iskreno zahvaljuje za vse. Tudi osebno sem ga spoznal kot toplega in prijaznega človeka zato mu želim vse dobro in čestitam ob imenovanju za častnega predsednika.”

Vsem prisotnim se je zahvalil tudi slavljenec, ki je dejal, da mu je bilo prijetno sodelovati s tako zrelimi osebami. Poudaril je pomen timskega dela in zastavljanja ambicioznih ciljev, ki so nujni. Vsi načrti so bili odlično izpeljani. V takšnem okolju, kjer vsak ve kaj mu je naloga in odgovornost, tudi uspehi ne izostanejo. Klubu tudi v prihodnje želi, da nadaljuje po zastavljeni poti.

Večer je ob prijetnem klepetu kar prehitro minil.

 

Še nekaj. Dogodku je prisostvoval Gašper Stopar, ki je poskrbel za obsežen foto material.

 

(Skupno 557 obiskov, današnjih obiskov 1)