Odlične novice prihajajo iz Kodeljevega v Ljubljani: igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica so dobili derbi 5. kola proti Slovanu z rezultatom 30:27 (14:15). Vsi smo vedeli, da bo tekma proti ekipi Slovana zelo težka, saj v ekipi Slovana igra precejšnje število znanih igralcev, ki so igrali v 1. slovenski ligi in tudi v tujini (vratar Podpečan, Denič, Fidel, Prevolnik, Marušič, Atanasov…), vendar se ivanški fanti zvenečih imen niso niti malo ustrašili. Motivacija je bila na zelo visokem nivoju, kar so pokazali v prvih 8-mih minutah srečanja, ki so bila sanjske, saj so si priigrali kar 5 zadetkov prednosti 6:1, tako da je bil trener domačih Bojan Čotar prisiljen vzeti minuto odmora. Do 8. minute je vratar SVIŠ-a Slapničar zbral že 5 obramb, v napadu pa so zadeli: Matic Košir 2, Simon Stopar 2 ter Matej Košir in Matevž Corel 1. Premor je koristil domačim rokometašem, saj so pričeli vztrajno zniževati razliko, do prvih obramb pa je prišel tudi domači vratar Podpečan. V 16. minuti je Slovan izenačil na 8:8, v naslednji minuti pa povedli 9:8. Igralci SVIŠ- so s tremi zaporednimi zadetki vrnili udarec in povedli 12:9. Kritična je bila 25. minuta pri vodstvu SVIŠ-a 13:11, ko je bil izključen naš igralec, kar so Slovanci izkoristili, dosegli 3 zadetke zapored in ob polčasu vodili 15:14. Naši fantje so odlično začeli tudi drugi polčas, dosegli 4 zadetke, domači pa 1 (19:16). Od tu dalje Ivančani igre niso več spustili iz svojih rok. Vseskozi so vodili za 2 ali 3 zadetke, pri čemer se je Slovan uspel v 45. minuti približati na gol zaostanka 22:21. Naši se niso predajali, borbeno odigrali v obrambi in zaustavili še zadnje napade domačih, v napadu pa igrali preudarno in nova zmaga je na SVIŠ-evem računu, igralci in trener pa si zaslužijo vse čestitke! Pohvaliti gre tudi številne navijače, ki so prišli iz Ivančne Gorice in okoliških krajev: Škofljica, Grosuplje, Ig. Z novo zmago je SVIŠ  na vrhu prvenstvene lestvice z 10-timi točkami. Prihodnjo soboto 22. 10. 2016 ob 19.00 uri RK SVIŠ Ivančna Gorica čaka nov derbi 1.B lige, saj bo vodilni ekipi lige v Ivančni Gorici stala nasproti ekipa RK Šmartno, ki na lestvici zaseda 2. mesto. Že sedaj vabljeni k ogledu tekme!

RD Slovan – RK SVIŠ Ivančna Gorica 27 – 30 (15:14)

Slovan: Podpečan in Kocjančič Martin (vratarja), Prevolnik 3, Demšar, Marinček 1, Bogdanič 5, Marušič 2, Marojevič Marko 4, Krivic 1, Topolovec 2, Fidel 1, Denič 1, Marojević Vasilije, Kaučič 5, Atanasov 2,

SVIŠ: Slapničar 1, Pekeč in Podržaj – vratarji, Tekavec 1, Bevc 1, Knez 1, Zavodnik 3, Simon Stopar 7, Ferkulj 1, Matej Košir 6, Pirnat, Krabonja, Gašper Stopar, Kastaneto, Corel 4, Matic Košir 6.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)