Ta vikend so v državnem prvenstvu nastopile 4 ekipe mladih selekcij RK SVIŠ Ivančna Gorica. V soboto smo v Novem mestu videli derbi udeležencev lanskoletnega finala državnega prvenstva Krke in SVIŠ-a. Priča smo bili izenačeni, napeti tekmi obeh ekip, ki se je zaključila z infarktno končnico, ki se je izšla v prid Krkašev, ki so slavili z 1 zadetkom prednosti. 25 sekund pred koncem srečanja je ekipa Krke uspela izenačiti z igralcem manj in trener Aleksander Polak je vzel minuto odmora, v kateri so se dogovorili za zadnjo akcijo. Naši so krenili v napad za zmago, vendar žogo nesrečno izgubili, v zadnjih sekundah tekme pa je zadel igralec Krke Muhič in zmaga je namesto v Ivančno Gorico, ostala doma v Novem mestu. Ni kaj, ena bridka izkušnja, iz katere pa se bodo igralci tudi nekaj naučili. Vendar nič ne de, Krka bo v drugem delu prišla v Ivančno Gorico in fantje bodo imeli priložnost za revanšo.

MRK Krka – RK SVIŠ Ivančna Gorica 28-27 (14-14)

Krka: Muhič Matic in Rauh (vratarja), Muhič Luka 8, Tisovec, Berk 1, Zajc 2, Vidmar 4, Kerlec, Emeršič 7, Gros 1, Muhič Rok 5

SVIŠ: Humar in Žurga Matevž (vratarja), Gole 3, Perko 5, Pirnat 2, Novak, Žurga Anže, Ceglar, Bradač, Kompare 1, Metelko, Ropič 7, Vidmar 6,     Batis 3.

V nedeljo smo videli prvi domači tekmi v tej sezoni za mlajše dečke A in B. Mlajši dečki B so gostili Sevnico, prikazali odlično igro in visoko zmagali 25:11. Mlajši dečki A pa so gostili Kočevje in ravno tako zabeležili zanesljivo zmago kar 35:11. Lepo je bilo videti precejšnje število gledalcev, ki so se zbrali v dvorani OŠ Stična in navijali za naše najmlajše, ti pa so se jim oddolžili z všečnima predstavama. Vse čestitke!

Mlajši dečki B:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Sevnica 25-11 (15-4)

SVIŠ: Retar in Fink (vratarja), Maver 1, Miklič 1, Erčulj 1, Bradač Martin 1, Omahen 7, Šparl 3, Kolarič 2, Pekeč, Zaletelj 1, Zajc, Skubic 5.

Sevnica: Češek (vratar), Lisec 3, Jeraj 1, Samec 2, Krajnc, Jazbinšek, Zbašnik.

Mlajši dečki A:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Kočevje 36-16 (15-6)

SVIŠ: Retar in Fink (vratarja), Erčulj, Bradač Martin 3, Omahen 6, Šparl 3, Košak 1, Kolarič 1, Hočevar, Ceglar, Bradač Žiga 7, Pekeč, Kompare 8, Slapničar 2, Skubic 4.

V večernih urah pa smo za konec tekmovalnega vikenda videli tekmo mladincev SVIŠ-a in Škofljice. Naši so odlično začeli in povedli 5:1, nato pa gostom dovolili, da so izenačili na 7:7. Po minuti odmora trenerja Simona Stoparja so fantje pritisnili v obrambi in si do polčasa priigrali 5 zadetkov prednosti 15:10. V 2. polčasu so imeli tekmo pod nadzorom, pri čemer je Škofljica v 45. minuti znižala na 20:18. Zadnjo četrtino tekme so Ivančani pritisnili na plin in na koncu zanesljivo slavili s 7 zadetki razlike 29:22. Čestitke še za 4 zaporedno zmago!

RK SVIŠ Ivančna Gorica – ŠD Škofljica 29-22 (15-10)

SVIŠ: Pekeč in Podržaj (vratarja), Robida 2, Tekavčič 1, Hrovat 5, Košir Domen, Pirnat 4, Bregar 4, Kutnar Aljaž 3, Kastaneto 1, Zaletelj 1,               Košir Matic 8, Vidmar, Ropič.

Sviš - Škofljica

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)