Na martinovo soboto je članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica v 8. kolu 1.B državne rokometne lige gostovala pri ekipi RD Moškanjci-Gorišnica, ki se je izkazala za žilavega nasprotnika. V 1. polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni, saj si vse do 27. minute nobeni ekipi ni uspelo priigrati večje prednosti od 1 zadetka. Takrat so SVIŠ-evi prvič povedli za 2 zadetka, vendar je bilo polčasu spet samo 1 gol prednosti za SVIŠ (14-15). Po prikazanem v 1. polčasu so imeli Ivanjčani rezerve tako v obrambi in napadu, kar so potrdili v 2. polčasu. Do 45. minute je bil SVIŠ vseskozi v prednosti za zadetek ali dva, nato pa so le strli odpor domačinov in v 51. minuti je bilo že 5 zadetkov prednosti (22-27). Do konca tekme naši fantje niso popuščali in so razliko povečali na 8 zadetkov prednosti 26-34 ter se tako veselili še 5 zmage na gostovanju v tej sezoni. Vse čestitke! Skupaj so letos zabeležili 7 zmag in 1 poraz ter tako s 14 točkami vodijo na prvenstveni lestvici. Sledijo jim Krško, Šmartno in Škofljica z 12 točkami ter Krim-Olimpija in Slovan z 11 točkami, zato upravičeno v nadaljevanju sezone pričakujemo izenačen boj za vrh prvenstvene lestvice. V prihodnjem 9. kolu v Ivančni Gorici v derbiju kola gostuje ljubljanska Krim-Olimpija. Vabljeni!

RD Moškanjci-Gorišnica – RK SVIŠ Ivančna Gorica 26-34 (14-15)

Gorišnica; Bratuša, Ranfl in Žuran (vratarji), Šandor, Bedrač, Kočar, Ozmec 1, Arnuš 1, Gregorec, Lozinšek 2, Grobelnik 10, Mlač, Krabonja Staš 3, Bedrač 2, Koštomaj 7.

SVIŠ: Slapničar, Pekeč in Podržaj (vratarji), Tekavec 1, Bevec 2, Knez, Zavodnik 2, Hrovat, Stopar Simon 8, Ferkulj 5, Košir Matej 8, Pirnat, Krabonja Nejc 1, Stopar Gašper 3, Corel 2, Košir Matic 2.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 2)