Kot smo predvidevali je bila petkova tekma v Brežicah med domačini in Ivančani napeta in izenačena do samega konca, kot so letos napete tekme vseh nasprotnikov iz zgornje polovice lestvice, ko vsak lahko premaga vsakega, še posebej na domačem parketu. SVIŠ-evci so tekmo dobro začeli in v 11. minuti vodili 6-4. Sledilo je obdobje domačinov, ki so dosegli kar 4 zadetke zapored in uspeli povesti 8-6. Do konca polčasa sta bili ekipi več ali manj izenačeni, polčas pa je vseeno pripadel našim, ki so vodili 14-13. V 1. polčasu velja pohvaliti vratarja obeh ekip, ki sta zbrala kar nekaj obramb in v igri držala vsak svojo ekipo. 2, polčas so bistveno bolje začeli domačini, ki so izkoristili nekaj izključitev igralcev SVIŠ-a in v 40. minuti vodili že 19-15. Naši so imeli nato igralca več na igrišču, vendar razlike niso uspeli zmanjšati. Povrhu vsega so v obrambi pustili preveč lukenj in v 2. polčasu dobili kar 6 izključitev, kar so Brežičani izkoristili in v 52. minuti vodili 26-22. Kljub vsemu se SVIŠ-evci niso predajali in so samo v 4-ih minutah uspeli izid izenačiti na 26-26. V 58. minuti je bilo še izenačeno 27-27, nato pa so domačini zabili gol, se uspeli ubraniti in še enkrat zadeti, našim pa je zmanjkalo časa za še en preobrat. Kljub porazu SVIŠ ostaja na 1. mestu prvenstvene lestvice s 16-imi točkami, Brežice pa jih imajo 13. Poraz bo potrebno hitro pozabiti in se pripraviti na ekipo Rudarja iz Trbovelj, ki prihodnjo soboto ob 19.00 uri prihaja v Ivančno Gorico.

RK Brežice – RK SVIŠ Ivančna Gorica 30-28 (13-14)

Brežice: Krivokapič, Simakovič, Jagrič (vratarji), Derzič 1, Lipej 5, Tomše Jaka 3, Tomše Miha 2, Hecher 6, Kovač 2, Dučanovič, Škoflek, Jazbec 1, Derenda, Čanžar 4, Mlakar 5, Cerjak 1,

SVIŠ: Slapničar, Pekeč in Podržaj (vratarji), Tekavec, Bevec, Knez 1, Zavodnik 3, Hrovat, Stopar Simon 7, Ferkulj 2, Košir Matej 7, Pirnat, Krabonja 2, Stopar Gašper, Corel 2, Košir Matic 4.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)