V soboto 20. maja 2017 je v Športni dvorani na Igu potekal finalni turnir za naslov rokometnega državnega prvaka v kategoriji mlajših dečkov B (igralci letnika 2005 in mlajši), na katerem so poleg naše ekipe nastopile še ekipe: gostitelj turnirja ŠD Mokerc Ig, MRK Krka iz Novega mesta in RK Gorenje iz Velenja.

Igralci vseh ekip so na turnirju pokazali zavidljivo rokometno znanje za tako mlado starostno kategorijo, pri tem pa so prednjačili naši mladi igralci, ki so pokazali največ znanja in borbenosti, premagali vse nasprotnike in že v svoji prvi tekmovalni sezoni osvojili naslov državnih prvakov. Vse čestitke!  Poudariti je potrebno, da so pomemben delež izjemne atmosfere v Športni dvorani na Igu prispevali navijači vseh ekip, saj se jih je zbralo okoli 300, od tega približno 90 tudi iz Ivančne Gorice.

Rezultati:

ŠD Mokerc Ig – RK Gorenje Velenje 16-13 (8-4)

RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka 24-13 (14-10)

ŠD Mokerc Ig – MRK Krka 15-19 (8-9)

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Gorenje Velenje 19-14 (11-7)

MRK Krka – RK Gorenje Velenje 16-13 (6-6)

ŠD Mokerc Ig – RK SVIŠ Ivančna Gorica 11-14 (6-6)

Končni vrstni red:

  1. mesto: RK SVIŠ Ivančna Gorica (6 točk)
  2. mesto: MRK Krka (4 točke)
  3. mesto: ŠD Mokerc Ig (2 točki)
  4. mesto: RK Gorenje Velenje (0 točk)

Da so bili igralci RK SVIŠ Ivančna Gorica najboljši na turnirju dokazuje tudi izbor najboljših igralcev turnirja, saj so bili v najboljšo sedmerko uvrščeni David Skubic, ki je bil hkrati najboljši strelec turnirja z 20 zadetki; Žak Šparl in Andraž Retar, medtem ko je bil Roš Omahen izbran za najboljšega igralca turnirja.

Za RK SVIŠ Ivančna Gorica so nastopili: Andraž Retar in Jaka Fink (vratarja), David Skubic, Roš Omahen, Maks Kolarič, Žak Šparl, Martin Erčulj, Nejc Zavodnik, Martin Bradač, Jernej Miklič, Marko Maver, Dominik Pekeč, Maj Benčan, Tilen Glavan, Mark Hren, Nejc Zajc; trener Uroš Šparl, pomočnik trenerja Aleksander Polak, vodja moštva Avguštin Omahen.

Zahvalo za odlično delo si zasluži trener Uroš Šparl, ki fante vodi po pravi poti.

V zadnjih 6 letih je bil to 8 nastop SVIŠ-evih ekip na finalnem turnirju za naslov državnega prvaka, mlajši dečki B pa so za SVIŠ osvojili 4. naslov državnih prvakov. Še enkrat – vse čestitke!

 

(Skupno 624 obiskov, današnjih obiskov 1)