IME IN PRIIMEK  Sebastjan Obajdin Parfant
DATUM ROJSTVA  14.7.1987
TRENER v PREJŠNJIH KLUBIH  ŠD Škofljica Pekarna Pečjak

 

Kakšni so cilji za novo sezono v ligi ter pokalu?

V novo sezono 2017/18 vstopamo polni optimizma, v kateri bi gledalcem radi prikazali hiter in moderen rokomet s čvrsto obrambo, kar bi prineslo čim več zmag. Naš cilji so naskakovati sam vrh lige, v pokalnem tekmovanju bomo poskušali priti čim dlje, vendar pa je dosti odvisno od sreče pri žrebu.

 

Zakaj si se odločil ostati v SVIŠ-u?

V SVIŠ-u sem se odločil ostati, saj smo lansko sezono začeli graditi dolgoročno zgodbo in vsako leto narediti korak naprej v igri ter organizaciji. V klubu se počutim odlično in verjamem, da bomo še naprej prikazovali dobre igre, ki bi prinašale zmage ter gledalce na tribuno. Obenem je želja uveljaviti čim več mladih domačih igralcev, kar je v današnjih časih izrednega pomena tako za klub kot lokalno okolje.

Kakšno je mnenje o okrepitvah, ki jih je pripeljalo vodstvo SVIŠ-a?

Pred pričetkom nove sezone smo v klub uspeli pripeljali štiri igralce, Luka Zafran (srednji zunanji), Domen Škorc (vratar), Slavko Erak (desno krilo) in Aljaž Bučar (desni zunanji, vrača se v matični klub). S tem smo želeli zapolniti igralna mesta, kjer se je v pretekli sezoni pokazalo, da nam primanjkuje zamenljivih igralcev. Moja želja je, da z okrepitvami dobimo dodatno širino v igri, saj bomo s tem povečali možnosti igranja raznovrstnega rokometa in da se novi fantje odlično vklopijo v sistem igre ter s tem prinesli dodano vrednost.

 

Kaj misliš, da je SVIŠ-eva prednost v novi sezoni?

Naša prednost je vsekakor to, da je jedro ekipe ostalo skupaj, ter da je prišlo nekaj novih igralcev, kateri so dodana vrednost sami igri ter ekipi. Želim si čvrste igre v obrambi ter hitro in atraktivno igro v napadu. S trdim delom lahko izpolnimo cilje, katere smo si zadali pred sezono.

Kako zadovoljen si z ekipo, ki bo v prihodnji sezoni napadala 1. ligo? 

Z ekipo, katera bo pričela novo sezono, sem zadovoljen. Imamo izkušnje in mladost, fantje se odlično dopolnjujejo in verjamem, da bodo vsi skupaj dihali kot eno, ter s tem prikazali borbene igre in klubu prinesli čim več uspehov. Čaka nas ogromno trdega dela, da bomo v sezono, katera se začne 16. septembra z domačo tekmo proti Črnomlju, pričeli maksimalno pripravljeni.

 

Kaj želiš sporočiti navijačem RK SVIŠ v prihodnji sezoni?

Navijačem bi sporočil, naj na tekme pridejo v čim večjem številu podpirat ekipo, saj nam bo z njihovo pomočjo na igrišču veliko lažje. Naša naloga je, da na igrišču pustimo srce in prikažemo čim boljše predstave. Dal bomo vse od sebe, da bomo prikazali hiter in dinamičen rokomet, ter da gremo vsako tekmo na zmago.

S trenerjem se je pogovarjal Dominik.

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)