Tretji vikend v mesecu septembru je bil, kot je določil žreb Rokometne zveze Slovenije, čas za prvo domačo tekmo naše članske ekipe RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Prvi nasprotnik naše ekipe pa je bila ekipa Črnomlja, ki je lansko sezono zaključila na desetem mestu na lestvici. Tako so bili naši fantje favoriti na tej tekmi, kar so od začetka, s hitrim vodstvom 7:1, tudi pokazali. Črnomaljci so se nato malce zbudili in zmanjšali zaostanek na tri zadetke, a so varovanci našega trenerja Sebastjana Obajdina prednost do konca polčasa ponovno povečali. Končni rezultat polčasa je, z dvema zaporednima zadetkoma, postavil Jakob Hrovat (16:10).

V drugem polčasu so gledalci v športni dvorani OŠ Stična videli večanje prednosti naših fantov proti nasprotnikom. Prednost je 12 minut pred koncem prerasla že na dvomestno številko (27:17), nato so jo povečali že na plus 12, v zaključku srečanja pa je trener Obajdin priložnost ponudil tudi mlajšim igralcem in gostje so zaostanek spravili na 9 golov razlike. Naši fantje so tako dvoboj dobili z 32:23 in vknjižili prvi dve točki v novi sezoni.

Strelsko je bil najbolj učinkovit mladi Jakob Hrovat, ki je osemkrat premagal nasprotna vratarja, šest pa jih je dosegel kapetan Simon Stopar. Pohvaliti velja tudi novinca v ekipi vratarja Domena Škorca, ki je zbral 13 obramb. Izkazal se je tudi mladi Timotej Knez, ki je dosegel pet zadetkov.

Po koncu srečanja je misli strnil naš glavni trener Sebastjan Obajdin: “Led je prebit, prva tekma je za nami in tukaj sta prvi dve osvojeni točki. Kljub nekaj poškodbam (Corel, Bučar, Tekavec), smo tekmo odigrali na dosti visokem nivoju in celo tekmo nadzorovali rezultat ter na koncu tudi zasluženo zmagali.”

Pri gostih pa sta po petkrat zadela Dino Štrucelj in Rudi Slobodnik.

Prihodnji teden (sobota 23.09.2017) naše fante čaka ponovno domača tekma, in sicer dvoboj proti ekipi Krškega. 

Sponzor tekme je bil Dnevni bar Glorija, kateremu se zahvaljujemo za sodelovanje na prvi tekmi. 

1.B državna liga, 1.krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Črnomelj 32:23 (16:10)
Ivančna Gorica, Dvorana OŠ Stična, 150 gledalcev, sodnika Aleš Vidic in David Leskovec
RK SVIŠ: Škorc (13 obramb), Pekeč, Podržaj; Knez 5, Zafran 5, Hrovat 8, Stopar 6, Matej Košir, Pirnat 1, Šemrov, Kutnar 1, Krabonja 1, Kastaneto, Matic Košir 5, Vidmar
RK Črnomelj: Aupič (5 obramb), Peteh (4 obrambe); Pezidrc, M. Štrucelj 3, Jerman, D: Štrucelj 5, Horvat, Slobodnik 5, Weiss 4, Stariha 3, Mihelič 3, Hudelja, Slemenšek
Sedemmetrovke: SVIŠ 4 (4); Črnomelj 3 (5)
Izključitve: SVIŠ 6 min; Črnomelj 4 min

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)