Naša mladinska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica je danes proti ekipi RD Riko Ribnica odigrala povratno tekmo kvalifikacij za uvrstitev v prvo mladinsko ligo in še drugič zmagala.

Ta zmaga pa pomeni, da si je priigrala nastopanje v prvi mladinski slovenski rokometni ligi. Zaradi izstopa ekipe RK Mokerc Ig sta si ekipi, s tekmo kvalifikacij, priigrali možnost igranja med mladinsko elito. Prvo tekmo so naši mladinci doma dobili z rezultatom 23:19 (9:11), druga pa je bila na sporedu danes v Športnem centru Ribnica.

Varovanci trenerja Simona Stoparja, sicer kapetana članske ekipe, so v tekmo stopili bolje od domačinov in si takoj priigrali prednost. Domačini so sicer prvi povedli, a te je bilo njihovo edino vodstvo v prvem polčasu, le-tega pa so tako dobili naši mladinci z rezultatom 11:14.

Začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so s tremi zaporednimi zadetki rezultat znižali na samo zadetek zaostanka (14:15), kar je prisililo našega trenerja, da je ukrepal z minuto odmora. To je prebudilo fante, ki so z dvema zaporednima zadetkoma Nika Pirnata, 19 minut pred koncem, ponovno povedli s tremi zadetki prednosti (15:18). Zaradi razlike štirih zadetkov prednosti s prve tekme, so si tako zagotovili malce lažjo končnico. Domačini kljub temu niso popuščali, vztrajno pritiskali in pet minut pred koncem zaostajali za samo zadetek (22:23). Naši mladinci so prednost zadržali in konec tekme pričakali z rezultatom 23:27. Tako so si, s skupnim izidom 42:50, zagotovili igranje med najboljšimi mladinskimi ekipami Slovenije. 

Izredno razpoložen je bil na tej tekmi naš Nik Pirnat, ki je dosegel kar 12 zadetkovpet (5) pa jih je dosegel Matevž Tekavčič. Pri domačinih pa je šest dosegel Jaka Ilc.

Začetek prve mladinske bo za njih že hitro na sporedu, saj jih že prihodnji teden čaka prva tekma.

Kvalifikacije za 1. mladinsko ligo, Povratna tekma
RD Riko Ribnica : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23:27 (11:14)
Ribnica, Dvorana športnega centra Ribnica, sodnika Dominik Majer in Boštjan Žitnik
RD Riko Ribnica: Grebenc, A. Ilc, Marn; Andoljšek 2, Šolaja 2, Bizjak, Horvat 1, Petek 4, Levstik, Andoljšek-Zbašnik 4, Paternus , J. Ilc 6, Biro 1, Gorenc, Lovšin 1, Marn, Petovar
RK SVIŠ: Pekeč, Struna; Pirc 1, Tekavčič 5, Robida, Pirnat 12, Bregar, A. Kutnar 3, Zaletelj 1,  M. Kutnar 1, Vidmar, Košir 4, Ropič
Sedemmetrovke: Ribnica 1 (1); SVIŠ 1 (1)
Izključitve: Ribnica 2 min; SVIŠ 10 min

Prva tekma
RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Riko Ribnica 23:19 (9:11)
Tekavčič 6, Pirnat 4; Petek 5

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)