Našo člansko ekipo ta vikend, natančneje v soboto, čaka najtežje gostovanje do sedaj. Podajajo se namreč v Slovenj Gradec, kjer jih čaka tekma petega kroga 1.B lige.

Kapetan Simon Stopar in soigralci imajo za seboj niz neporaženosti štirih tekem, pred sabo pa izredno težko srečanje. Pomerili se bodo proti lanskoletnem prvoligašu – ekipi RK Slovenj Gradec 2011. Korošci se po štirih krogih nahajajo na šestem mestu, do sedaj so osvojili pet točk, kjer so dvakrat zmagali (proti Rudarju in Krimu), enkrat remizirali (na Ptuju) in enkrat izgubili (proti Dolu).

Čeprav so izgubili kar nekaj nosilcev, imajo mlado in obetavno ekipo, ki jo vodi pomočnik selektorja slovenske rokometne reprezentance – Uroš Šerbec. Domačini se na tekmah v svoji dvorani vedno nadejajo bučne podpre s tribun. Tudi tokrat ne bo drugače, kar pomeni, da naše fante čaka zanimiv in težak dvoboj. Luka Zafran, ki je še v lanski sezoni v dresu Dobove igral proti Korošcem, se tega zaveda in pred dvobojem meni: “Kot omenjeno, je tekma v Slovenj Gradcu, tudi zaradi njihovih gledalcev, zagotovo ena težjih preizkušenj v letošnji sezoni. Pomembno bo, da ne podležemo temu vzdušju in domači ekipi vsilimo nas stil igre. Če se bomo tega držali, mislim, da se nimamo česa bati, saj verjamem, da smo dovolj kvalitetna in izkušena ekipa, da tudi s takih gostovanj odnesemo nove točke.”

Dvoboj bo v soboto, 14.10.2017 ob 19.00 v športni dvorani Slovenj Gradec. 

Prispevek pripravil Mitja

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)