V soboto bo na sporedu prvi od petih domačih derbijev do konca sezone 1.B rokometne lige. K nam v našo domačo dvorano prihaja koroška ekipa RK Slovenj Gradec 2011.

Še lansko leto prvoligaši, ki so nam v letošnji edini zadali poraz (v 5. krogu so nas premagali z rezultatom 25:21), ki jih vodi pomočnik selektorja slovenske rokometne reprezentance Uroš Šerbec. Korošci so (kljub zmagi proti Dravi v preteklem krogu, vendar še tekma uradno ni bila registrirana) trenutno na petem mestu z osemnajstimi točkami. Dosegli so sedem zmag, štirikrat remizirali in petkrat igrišče zapuščali sklonjenih glav.

Ker imajo še teoretične možnosti za napredovanje, se v naši dvorani OŠ Stična obeta izredno napet dvoboj. Domačini so v prejšnjem krogu igrali okrepljeni z nekdanjim mladinskim reprezentantom Rokom Cvetkom, ki je prišel iz Maribora in je pomemben člen v ekipi. Gledalci boste tako lahko videli lep rokometni dvoboj, kjer bo pomembna vsaka žoga.

Eden izmed pomembnih členov v letošnji sezoni v naši ekipi je vratar Domen Škorc. Slednji poudarja odlično vzdušje v ekipi, a v isti sapi poudarja, da nasprotnike ne smemo podcenjevati.  “Seveda je sama želja mene in vseh v ekipi, da zmagamo s čim večjo razliko in dokažemo da je bila tekma v Slovenj Gradcu zgolj slab dan. Seveda pa moramo ekipo Slovenj Gradca vzeti resno, saj je to lanski prvoligaš. Imajo mlado oz. mlajšo ekipo ki je sigurna željna dokazovanja ter napredovanja. Igrajo hiter rokomet, v tem segmentu jih moramo ustaviti in potem verjamem v pozitivni rezultat v našo korist.”

Dvoboj naše in koroške ekipe bo v soboto, 03.03.2018 s pričetkom ob 19.00, v športni dvorani OŠ Stična.

Sponzor tekme je podjetje Livmark d.o.o. iz Stične, ki se ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz cinkovih litin.

Prispevek pripravil Mitja

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)